AfterDawn: Nyheder

Fujifilm laver optiske medier med 1 terabyte plads

Skrevet af Michael Larsen @ 23.11.2012 14:44

Fujifilm laver optiske medier med 1 terabyte plads Med de høje internethastigheder vi kan få til en relativ lav pris og de samtidigt lave priser for harddiske, er der et mindre behov for fysiske optiske medier. Ikke desto mindre arbejder Fujifilm på at få en ny teknologi klar til at medier med op til 1 terabyte lagerplads er klar i 2015.
Pioneer demonstrerede i december måned 2008 hvordan de, via 16 lag á 25 GB stykket, kunne lagre op til 400 GB på en enkelt Blu-ray Disc. Man kan derfor overveje, om der er overhovedet er behov for større lagermedier. Men det mener Fujifilm altså.

Fujifilm har udviklet en ny teknologi ved hjælp af en 405 nm Ti-safir laser, som med 20 lag kan lagre helt op til 1 terabyte data på en dobbeltsidet optisk disc. Producenten har regnet sig frem til, at det i fremtiden vil være muligt at lagre helt op til 15 TB på en enkelt skive.

Uanset hvor høj en opløsning teksturerne i fremtidige spil bliver, så er det næppe noget der vil overstige den mulige lagerplads på et Blu-ray medie lige foreløbigt. Til gengæld kan det være meget mere anvendeligt for virksomheder, som tager flittigt backup.


Kilde: Techreport

Flere nyheder

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder