AfterDawn: Nyheder

Efterspørgslen på iPhone 5 falder drastisk

Skrevet af Martin Graversen @ 15.1.2013 0:33

Efterspørgslen på iPhone 5 falder drastisk Apple har på grund af en lavere-end-forventet efterspørgsel på iPhone 5 nedjusteret ordrerne på mobile komponenter.
Der er ikke bare tale om et mindre hak i regnskabet, da Apple nærmest har halveret antallet af bestilte iPhone 5-skærme i årets første kvartal, sammenlignet med de oprindelige planer. Selv om vi for nyligt beskrev iPhone-familiens overvældende succes i USA, går det tilsyneladende knap så godt i resten af verden, hvor salget af Samsungs og andre Android-baserede telefoner fortsat vokser.

I tredje kvartal 2012, stod Apple for 14,6 % af det samlede internationale smartphone-salg, til sammenligning toppede de i fjerde kvartal 2011 med 23 %. Samsungs andel af markedet voksede derimod i tredje kvartal 2012 til 31,3 %.

Den faldende interesse for iPhone 5 kan skyldes mange ting, så som at folk ikke mener det er værd at opgradere, at der allerede er rygter om en kommende iPhone 5S og en billigere iPhone-version.Det er sådan set meget normalt med et faldende salg op til en større lancering, men iPhone 5 har kun været på markedet i fire måneder, og den faldende interesse for telefonen må bestemt bekymre den gigantiske virksomhed og deres investorer.

Apples aktier, som i september 2012 var oppe på $700, er nu nede på $502. Alene i mandags, hvor nyheden om den faldende iPhone 5-interesse blev offentliggjort, faldt aktiekursen med $20 ~ 111 kroner.


Kilde: The Wall Street Journal

Flere nyheder

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder