AfterDawn: Nyheder

Reddit-medstifter blev drevet til selvmord

Skrevet af Martin Graversen @ 15.1.2013 0:02

Reddit-medstifter blev drevet til selvmord 26-årige Aaron Schwartz blev kaldt alt fra vidunderbarn til hacker, men i følge personer tæt på ham, kulminerede hans private problemer og presset fra en opkommende retssag, hvilket i fredags resulterede i selvmord.
Som kun 14-årig programmerede han dele af RSS-protokollen, og fem år senere, var han med til at stifte den sociale nyhedsside Reddit. Han tjente eftersigende en del på salget af Reddit, men han fortsatte ikke som iværksætter.

I de seneste år blev han i stedet kendt som internet-aktivist, der meget åbent kæmpede for informationsfrihed og i mod kopibeskyttelse. I 2011, skaffede han sig blandt andet adgang til det digitale arkiv af videnskabelige artikler kaldet JSTOR-systemet. Det lykkedes ham at downloade fire millioner dokumenter fra MIT og JSTOR, men han blev kort tid efter anholdt og sigtet for lovovertrædelsen.

Selvom den 26-årige aktivist indgik et forlig med JSTORE, fortsatte retssagen i mod ham, hvor han kunne risikere at blive straffet med 50 års fængsel og en bøde på mere end 20 millioner kroner. Medlemmer af Anonymous kalder det et justitsmord, og en Harvard-professor beskylder anklageren for at skubbe Schwartz ud til kanten.

JSTORE har siden anholdelsen frivilligt frigivet 4,5 millioner artikler, og på Twitter bliver videnskabelige artikler offentliggjort med tagget #pdftribute, til ære for Aaron Schwartz.


Kilde: Comon

Flere nyheder

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder