AfterDawn: Nyheder

Prisen på den næste Xbox og PlayStation kan starte fra 2.500 kroner

Skrevet af Michael Larsen @ 15.1.2013 16:50

Prisen på den næste Xbox og PlayStation kan starte fra 2.500 kroner Analysefirmaet Baird Equity Research er ovenpå en række møder med folk fra spilindustrien under CES messen spekuleret over, hvornår de to næste-generations konsoller fra Microsoft og Sony bliver lanceret samt hvad de kommer til at koste.
Det er efterhånden ikke så sandsynligt, at Sony og Microsoft vil lancere deres nye spilhardware til en høj introduktionspris. Ifølge analysefirmaet Baird Equity Research forventer de, at introduktionsprisen for en ny PlayStation og en ny Xbox kommer til at ligge i omegnen af 350 til 400 dollars, eller det der svarer til ca. 2.500 - 3.000 danske kroner (dansk moms og anslåede afgifter iberegnet).

Sammenlignet med en typisk pris på et nylanceret smartphone flagskib, som ligger på 4.500 til 5.000 kroner, eller en hæderlige stationær gaming PC til 6.000 - 7.000 kroner, så er det en ret optimistisk vurdering.

Howard Stringer, der var Sonys øverste chef inden lanceringen af PlayStation 3, meldte i 2005 ud, at PS3'en ville blive lanceret til en pris under 400 dollars. Det var på trods af de dyre komponenter den var bygget med, ikke mindst introduktionen af det indbyggede Blu-ray drev, som skulle hjælpe med udbredelsen af det dengang nye format. Prisen endte dog på et helt andet niveau, da 80 GB modellen i marts måned 2007 blev lanceret i Danmark til en pris på 5.499 kroner (599 dollars i USA).

Baird Equity Research spekulerer også på, at Sony kan lancere sin nye konsol i oktober måned, efterfulgt af Microsofts konsol i november.


Kilde: Gameindustry.biz

Flere nyheder

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder