AfterDawn: Nyheder

Download dokumentaren om The Pirate Bay via Torrents

Skrevet af Martin Graversen @ 8.2.2013 22:08

Download dokumentaren om The Pirate Bay via Torrents Dokumentaren TPB AFK udkom tidligere i dag via BitTorrents og YouTube. Filmen, som har taget mere end fire år at lave, følger grundlæggerne af den lovløse torrent-side The Pirate Bay.
TPB AFK er den første film nogensinde, som både har premiere til en stor filmfestival og via internettet. Den havde nemlig tidligere i dag premiere til den prestigefyldte Berlin Film Festival. Det er desuden lovligt for alle at hente dokumentaren via p2p-netværket BitTorrent, men man kan også streame den 82 minutter lange film via YouTube.

Læs også: Sveriges højesteret afviser The Pirate Bays ankesag

Uanset om man er tilhænger af siden eller ej, så er historien om The Pirate Bay et betydningsfuldt kapitel i internettets udvikling. De tre svenske grundlæggere af Torrent-siden og en tilknyttet forretningsmand, er igennem årenes løb blevet retsforfulgt af flere rettighedsorganisationer, og i 2012 blev de alle dømt for at have medvirket til krænkelser af ophavsrettede materialer.

Frontfiguren fra The Pirate Bay, Peter Sunde, syntes at dokumentaren fokuserer lidt for meget på de negative hændelser, da de sammen med den skæbnesvangre retssag også kæmpede med interne stridigheder. Han er dog ikke skuffet over resultatet, som instruktøren Simon Klose har haft fuld kreativ kontrol over.

Læs også: Pirate Bay grundlægger arresteret i Cambodja

På trods af den afsluttede retssag, er det aldrig lykkedes ordensmagten at lukke The Pirate Bay i mere end et par dage. Mange internetudbydere er dog blevet pålagt at blokkere siden, hvilket dog nemt kan omgås.
Kilde: TorrentFreak

Flere nyheder

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder