AfterDawn: Nyheder

Instruktør udtaler: "Piratkopiering skader ikke Game of Thrones"

Skrevet af Martin Graversen @ 28.2.2013 5:33

Instruktør udtaler: "Piratkopiering skader ikke Game of Thrones" Med flere millioner downloads per afsnit, var Game of Thrones uden sammenligning den mest piratkopierede tv-serie i 2012. Ifølge en af seriens instruktører, David Petrarca, har de uofficielle downloads været til mere gavn end skade.
De enkelte Game of Thrones-afsnit blev gennemsnitligt downloadet 4,28 millioner gange, hvilket er omkring det samme antal, der lovligt fulgte med i serien i USA. 80 % af alle piratkopierede tv-serier finder sted udenfor USA, hvilket hovedsageligt skyldes en manglende tilgængelighed.

David Petrarca ser dog ikke nødvendigvis seriens popularitet blandt illegale pirater som et problem. Han forventer ligefrem, at piratkopieringen er en fordel for seriens udbredelse og popularitet.

Det kontroversielle svar blev uddybet med forklaringen; at serier som Game of Throne trives på "kulturelt buzz" og nyder godt af de sociale kommentarer, som piratkopierede afsnit skaber. Han forventer med andre ord, at fildelingen skaber opmærksomheden om serien, som i den sidste ende resulterer i flere betalende brugere af HBO eller at flere køber serien på andre medier. Officielt set, deler HBO næppe den samme frigjorte holdning som Petrarca.

Hvis tilgængeligheden af serien er hovedårsagen til piratkopieringen, bliver næste sæson sandsynligvis ikke så populær blandt skandinaviske pirater, da 3. sæson kan streames via HBO Nordic i HD, få timer efter den amerikanske premiere den 31. marts 2013.


Kilde: TorrentFreak

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder