AfterDawn.com

Anmeldelse: Mighty Shark med i7-3930K og GTX 580 SLI


Den danske forhandler Sharkgaming har, siden deres etablering i 2009, trodset analytikernes forudsigelser og haft stor succes med at sælge færdigsamlede desktop-pc'er til gamere. I denne artikel tager vi et nærmere kig på et af deres nyere Sandy Bridge-E-baserede high-end systemer.


Sharkgaming er specialister i gaming-pc'er
Ser man bort fra Sharkgamings udvalg af gaming laptops fra MSI, er deres systemer inddelt i tre forskellige kategorier: Value-, Shark- og Mighty Shark Series. De forskellige serier er opdelt efter faste prisklasser, hvor Value-serien består af low-end gaming-pc'er fra 3.600 - 5.200 kroner, Shark-serien tilbyder middelklasses computere fra 6.500 - 7.600 kroner og Mighty Shark-serien rummer de højtydende topmodeller fra 9.800 - 18.300 kroner. Lige som vi kender det fra Dell og Apple, har man desuden rig mulighed for at tilpasse og opgradere de fleste komponenter.

Sharkgaming er et tiltrængt frisk pust til computermarkedet, for hvis man førhen ville have et højtydende gaming-system, var man nød til selv at samle det eller købe et knap så gennemtænkt system. Problemet med at samle selv er, at hvis systemet pludseligt bliver ustabilt, skal man selv finde frem til præcist det komponent, der er skyld i fejlen, oprette en reklamationssag og sende det retur. Køber man en stationær fra Sharkgaming, installere de Windows, antivirus og drivere, samt tester systemets stabilitet. Hvis systemet alligevel med tiden bliver ustabilt, skal man ikke bruge tid på at finde fejlen, men i stedet bare sende hele computeren retur.

En anden fordel ved at købe et færdigsamlet system fra Sharkgaming, frem for færdigsamlede løsninger fra producenter som Acer, HP, Medion og Compaq, er at Sharkgaming både udvælger og oplyser hvilke komponenter de benytter. Det sagt, så er andre forhandlere kommet godt med, hvor for eksempel Komplett tilbyder en række lignende gaming-systemer, mens man hos for eksempel Proshop selv kan konfigurer ens egen PC ned til mindste detalje. Sharkgaming skiller sig dog ud på to punkter; de fokuserer udelukket på gaming-pc'er og de tilbyder præ-overclockede maskiner med to års garanti.


Opgraderet Mighty Shark - 3930K Edition
Computeren vi i denne artikel vil tage et nærmere kig på, er en opdrageret udgave af 'Mighty Shark, 3930K Edition'. Ikke overraskende er den udstyret med en seks-kernede Sandy Bridge-E-baserede Core i7-3930K-processor, som i løshandel alene koster 4.000 kroner. Denne Mighty Shark-model må man normalt slippe 13.000 kroner for i alt, og som standard kommer den med to MSI GeForce GTX 560 Ti Twin Frozr II-grafikkort. Vi har dog fået fat på en opgraderede udgave, som er udrustet med to MSI GeForce GTX 580 Twin Frozr II-kort i stedet for de mindre GTX 560-modeller, samt en nødvendig opgradering af strømforsyningen. Samlet set koster den testede udgave ca. 18.000 kroner.Systemet er desuden armeret med 16 GB DDR3 1866 MHz-hukommelse, et MSI X79A-GD65-bundkort, en Samsung DVD-brænder, en CoolerMaster Silent Pro 1000 W-strømforsyning og en sølle 500 GB WD Caviar Blue-harddisk. Taget systemets høje pris i betragtning, virker det dog som en meget ulogisk prioritering, at vælge en 500 GB traditionel harddisk frem for en lynhurtig SSD. Det er dog muligt at opgradere harddisken til en OCZ Agility 3-SSD for yderlige 165 - 1.695 kroner, alt efter om man vil betale for en kapacitet på 60 - 240 GB.Alle komponenterne er monteret i et CoolerMaster Storm Enforcer-kabinet, som har udtag til USB 3.0/2.0 og headset i toppen, et plexiglas i siden og lydsvage blæsere. Sharkgaming har desuden monteret røde LED-rør i kabinettet. Det er selvfølgelig op til en selv, at vælge hvilke komponenter man vil betale for, man kan blandt andet vælge et mere ekstremt eller -diskret kabinet, alt efter ens personlige smag.SharkGaming tilbyder desuden tre måneders gratis licens til ESET NOD32 Antivirus 5 på alle deres maskiner. NOD32 er en anerkendt antivirus, som blandt andet kommer med en 'Gamer mode', så man ikke skal bekymre sig om pludselige virusscan eller nedsat performance midt i en vigtig kamp. Efter licensens er udløbet, kan man vælge at forny til en hel års licens, som koster 304 kroner for ESET NOD32 Antivirus 5 eller 405 kroner for ESET Smart Security 5. Med Smart Security får man ydermere en software firewall og et forbedret antispam-filter.
Skrevet af Martin Graversen