AfterDawn.com

Anmeldelse: Nexus Silent Mouse SM-9000B


Nogle producenter forstår at tænke uden for boksen, og udvikle produkter som forbrugerne ikke viste de havde brug for. Bare se på de enorme markeder, som Apple har startet. I et noget mindre størrelsesforhold har vi virksomheden Nexus Technology, som har udviklet en serie af lydløse mus. I denne anmeldelse tager vi et nærmere kig på deres seneste Nexus SM-9000B mus, og komme med vores bud på hvem der kan få glæde af dens lydløse knapper.

Indpakning og specifikationer


Musen kommer i en simpel plastikindpakning, og der kan på ingen måde være tale om at købe katten i sækken, da man både kan se hele musen samt mærke dens form, før man har brudt den solide emballage. Med i pakken får man den trådløse mus, to AAA-batterier, en minimal USB-modtager og en simpel manual.Manualen burde dog være overflødig for de fleste; for efter man har smidt de to medfølgende AAA-batterier i dens bagende og tilsluttet den såkaldte nano-modtager i en ledig USB-port, er musen klar til brug.

Specifikationer
 • 3 lydløse knapper
 • Avanceret 2,4 Ghz trådløs-teknologi
 • 1600 DPI lasersensor
 • Nano-modtager til USB (Kan opbevares i musen)
 • 39 tovejs kanaler
 • 6 ~ 10 meters rækkevidde
 • Automatisk strømsparetilstand
 • 2 stk. AAA batterier er inkluderet
 • Længde: 10,2 cm - Bredde: 5,9 cm - Højde: 3,6 cm.


Modellen vi har prøvet er i et helt sort design, hvor den største og midterste del er blanksort, mens siderne er matsorte. De matsorte sider er ikke nær så glatte som den blanke del, hvilket giver et mere solidt greb og mere kontrol over musen. Musen fås også i en anden udgave, hvor den sorte finish er erstattet med en carbon-lignende overflade. Carbon udgaven hedder i øvrigt SM-9000C.Ser vi først på undersiden af musen, bemærker man først og fremmest det store batteridæksel, der dækker over de to AAA-batterier. Og lige under dækslet er der et firkantet hul, som kan anvendes til at opbevare nano-modtageren, når man transportere musen. Det er en smart lille feature, da man ellers nemt kan risikere at miste den lille modtager.Det er lidt komisk at der bagpå musen står "Optical Silent Mouse", for musen er ikke udstyret med en optisksensor, men der imod en lasersensor med 1600 DPI. Den største fordel ved en lasersensor er, at den kan kører på de fleste overflader. Dette gælder også for SM-9000B, som virker fint på blandt andet ens lår, sofa og avis.

Den lille mus har desuden kun tre knapper; de to standard og den tredje der består af scroll-hjulet. Det betyder også at man må undværer de populære frem og tilbage knapper.
næste

Indholdsfortegnelse

 1. 1. Indpakning og specifikationer
 2. 2. Vurdering
 3. 3. Konklusion
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: