AfterDawn.com

Bedre airflow til din laptop med ChillDesk MiniXL


Chill Innovation er kommet med en cooling stand til din laptop, der skal sikre, at de vitale komponenter i maskinen ikke bliver så varme, at det går ud over performance.

Tablets og smartphones har i nyere tid overtaget en del af markedet, når det kommer til gaming, omend det endnu udelukkende er casual gaming der foretages på de mobile enheder. Efterhånden som de mobile processorer bliver stærkere og stærkere, vil vi også begynde at se mere krævende spiltitler på de mindre platforme. Men når det kommer til regulær pc gaming og her snakker vi om high end spiltitler, så er det stadig at foretrække at spille med tastatur og mus (også selvom Razer vil forsøge at give os et alternativ til det).

Til det er det normale scenarie som regel via en stationær pc med en god CPU og et kraftigt grafikkort, som man enten har udvalgt komponenter til selv, eller som er købt færdigsamlet til formålet. Et andet scenarie er at benytte en laptop, der dog i pris ligger noget højere i indkøb, end en tilsvarende eller endda meget kraftigere stationær pc. Til gengæld er en laptop noget mere fleksibel, idet man kan tage den med over i sofaen eller med ind i sengen til lidt tidsfordrivende afslapning på Reddit, eller til at opdatere sig på dagens begivenheder via sit foretrukne nyhedsmedie.

Tilsluttes en god USB mus og eventuelt en større pc monitor, har man pludselig en ganske habil spille-pc, såfremt lappens specifikationer kan klare opgaven. Til denne artikel benyttede jeg min egen foretrukne spilledunk, når det kommer til de lidt mindre krævende spil. En Lenovo G560 bærbar med en Intel Core i5 460M processor med en clock frekvens på 2.53 GHz samt 4 GB RAM. Derudover tager et Nvidia GeForce 310M grafikkort sig af at rendere det visuelle med sine egne 1 GB dedikerede VRAM.

Det største problem med at benytte laptoppen til krævende grafiske opgaver, er varmeudviklingen, som specielt efter længere tids brug, kan gå ud over performance. Høje temperaturer kan naturligvis også gå ud over performance på stationære konfigurationer, men det er om noget mere udpræget på en bærbar, på grund af det kompakte design. Der er ikke plads til meget airflow internt i kabinettet. Derfor er idéen med en ChillDesk fremragende.Der er mange typer gamere. Der er de der spiller ét spil af gangen og bevæger sig videre til det næste, når det enten er blevet gennemført, eller når det ikke længere kan fange ens interesse. Der skal sikkert også være gamere, der går igang med flere titler af gangen og skifter imellem dem indtil en eller flere af titlerne bliver udskiftet med nye. Så er der selvfølgelig også dem, der har svært ved at lægge et spil bag sig, som oftest når det kommer til en shooter som Battlefield, Call of Duty eller et strategispil som StarCraft 2, der blomstrer i eSport miljøet. Der er selvfølgelig også MMO-gameren, der ud fra min personlige erfaring, har en tendens til at ophøje sin fritidsbeskæftigelse til en religion. Hvis det er omstændigheden, må min egen religion gøre mig til prokrastinationik (prøv at sige det tre gange hurtigt efter hinanden).

Men i mit tilfælde, er det hverken Battlefield 3 eller StarCraft 2 der optager en del af min fritid og heller ej World of Warcraft eller Rift. Nej, det er i stedet et spil, som Valve udgav for lidt over fire år siden. Nemlig Team Fortress 2, der med sin tegnede stil og specielle humor kan være medvirkende til, at mange afskriver spillet alene på baggrund af sit udseende. Men giver man det en chance, vil man blive mødt med et et gameplay, der byder på heftige nærkampe og velbalancerede klasser, der rangerer fra den lynhurtige scout, til den sløve maskinkanonsudstyrede heavy og sågar med en spionklasse, der kan usynliggøre sig selv for fjenden og klæde sig ud som en fjendtlig spiller. Uden at gå alt for meget i detaljer, så er der altså en klasse for enhver smag og når man oven i det oven i købet kan hente det gratis på Steam, så har man et spil, der er blandt de bedste onlinespil nogensinde.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. Bedre airflow til din laptop med ChillDesk MiniXL
  2. 2. Den er cool - bogstavelig talt
Skrevet af Michael Larsen