AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen, opdateringer i februar


Hvor godt klarer AMD's nye FX- og APU-serier sig, når det kommer til gaming? og er der overhovedet nogen grund til at overveje Intels Sandy Bridge-baserede Pentiums? Svarene på disse spørgsmål kommer både til at chokere og rusker op i vores anbefalinger. Tjek denne måneds opdateringer for detaljerne.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig 100 % sikker, i din evne til at udvælge den helt rigtige gaming-processor, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU'er fra forskellige prisklasser.


Opdateringer i februar
I slutningen af forrige måned, offentliggjorde vores amerikanske modersite en omfattende gaming-analyse, af markedets processorer til under 1.500 kroner (Læs: Picking A Sub-$200 Gaming CPU: FX, An APU, Or A Pentium?). En af de store overraskelser var, at Intels budget-orienterede Sandy Bridge-baserede Pentiums kan hænge ud med nogle af AMD's bedste modeller. Pentium G630 og Pentium G860 performede for eksempel kun lige henholdsvis under og over AMD's ærværdige Phenom II X4 955. Det var en endnu større øjenåbnener, at de nye FX-4100, -6100 og -8120 performede dårligere end begge Pentiums-CPU'er, på trods af deres noget højere prisniveau. Athlon II X3- og X4-processorne blev efterladt i støvet, sammen med de Llano-baserede A8- og A6-APU'er, og A4-3400'erens ydeevne var lige frem sørgelig. Vi må hellere understrege, at alle testene blev gennemført med et Radeon HD 7970-grafikkort, vi forværre derfor ikke resultaterne, ved at bruge AMD's ellers udemærkede integrerede grafikchips. Vi er der i mod bekymret for processernes evne til at afvikle krævende spiltitler, for de kan nemt ende med at blive systemets største flaskehals.

De nye resultater vil selvfølgelig påvirke vores anbefalinger. Vi ville alligevel snart have været nød til at fjerne alle Athlon II- og Phenom II-CPU'er, da de bliver erstattet af FX- og APU-familierne. Vi havde dog håbet på, at nogle af AMD's nye modeller ville gøre sig fortjent til en plads på listen. Lige siden vi sidste sommer startede med CPU-anbefalingerne, har producentens prisbillige processorer dominerede de første par sider af vores månedlige artikler, men det ændrer sig nu. Det tætteste vi i denne måned kommer på en anbefalingsværdi processor fra AMD, er en "værd at nævne"-label til 800 kroners-modellen FX-4100, en dobbeltmoduls chip med masser af overclockningspotentiale, takket være dens ulåste multiplier. Sætter man det lidt i perspektiv, vil en 4,5 GHz-overclockede FX-4100 eller FX-6100 dog knap kunne nå op på samme gaming-niveau, som en 850 kroners Core i3-2100. Uanset hvilken AMD-processor man med luftkøling presser til sit yderste, vil den i spil-tests ikke komme i nærheden af en standard clocket Core i5-2400.

Denne tendens vil desværre forsætte, medmindre AMD kan slippe af med Bulldozers problemer, med den næste bølge af FX-processorer baserede på den kommende Piledriver-arkitektur. Producenten hævder at gå efter en performance forbedring på mindst 10 %. De seneste server-planer ligger dog op til, at vi kan forvente en endnu højere forbedring. Vi skal dog huske, at Intels Ivy Bridge-baserede chips højst sandsynligt udkommer, før vi ser den første Piledriver-processor på butikshylderne, og denne arkitektur medbringer sine egne performance-forbedringer.

Nu vi taler om Intel; de introducerede for nyligt CPU'en Core i7-2600S, en energibesparende udgave af den velkendte Core i7-2600. Den har den samme maksimale Turbo Boost-hastighed på 3,8 GHz, lige som sin 'S'-løse navnebror, men Core i7-2600S'erens standardhastighed er der i mod nede på 2,8 GHz (600 MHz langsommere), hvilket giver i en TDP på 65 W (ned fra 95 W). Denne nye model koster 2.100 kroner på EDBpriser, men da den fokusere på et lavt strømforbrug og ikke performance, hører den ikke hjemme blandt vores anbefalinger.


Bemærkninger til vores anbefalinger
  • Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg til dit behov.

  • Kriterierne for at komme med på listen er kun baseret på ydeevne til prisen. Vi erkender at der i den sidste ende er flere faktorer som har en betydning for den endelige pris, som f.eks. platformens pris eller CPU'ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter som også er tilgængelig i detailhandlen.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. De bedste gaming CPU'er til prisen, opdateringer i februar
  2. 2. Bedste gaming CPU: Under 750 kr.
  3. 3. Bedste gaming CPU: 750 - 1.300 kr.
  4. 4. Bedste gaming CPU: Over 1.300 kr.
  5. 5. Gaming CPU hierarki
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: