AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen, opdateringer i januar


I denne måned, ser vi på de nye Llano-baserede APU'er med ulåste kerner og grafikkort-multiplikatorer, Intels kommende opdatering af deres Atom-CPU'er og et par bemærkelsesværdige prisjusteringer. Derefter, siger vi farvel til et par af vores tidligere favorit-processorer, som hurtigt er ved at udgå fra markedet.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig sikker nok, i din evne til at udvælge den helt rigtige processor til dit næste gaming-system, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU'er i forskellige prisklasser.


Opdateringer i januar
Der blev ikke lanceret nogen banebrydende nye processorer i den sidste måned af 2011, AMD opdaterede dog deres Llano-basered APU-familie med to nye modeller, som kan prale med en ulåst multiplikator for både processor- og grafikkortdelen. A8-3870K og A6-3670K er også interessante fordi de har tilsluttet sig Intels K-series' endelsesbogstav, i stedet for at bruge AMD's traditionelle Black Edition-betegnelse. Vi kan heller ikke undgå, at bemærke flere ligheder med Intels navngivning af deres Sandy Bridge-E-baserede Core i7'ere. Det sagt, lover vi at disse APU'er ydelsesmæssigt ikke i nærheden af Intels 4.200 kroners i7-3930K.

På trods af den skamløse navneefterabning, kan disse APU'er måske gå hen og blive et interessant lavbudgetvalg for tweakere, som alligevel ikke er interesseret i et separat grafikkort. A8-3870K'eren er 100 W quad-core-modellen med 400 ALU'er (Arithmetic logic units), en 3 GHz processor og en 600 MHz GPU. A6-3670K'eren har 320 shaders kørende med 444 MHz, suppleret med en 2,7 GHz processor. Ingen af de to modeller er dukket op i de danske butikker, men vi forventer de kommer til at koste 1.050 og 830 kroner for henholdsvis A8-3870K og A6-3670K. Ingen af disse to APU'er er anbefalingsværdige som seriøse gaming-processorer, taget i betragtning af hvor meget processor-power man kan få fra en CPU i samme prisklasse, de kommer derfor heller ikke med på månedens liste.

Vi har ikke set noget nyt fra Intel, selv om de for nyligt annoncerede deres Cedar Trail-familie, bestående af næste generations Atom-processorer femstillet med 32 nm, som burde komme her i begyndelsen af 2012. To modeller blev nævnt i pressemeddelelsen: N2600 kommer med en kernehastighed på 1,6 - 1,86 GHz og en TDP på under 3,5 W, mens N2800 forventes at have en clock-hastighed på 1,86 - 2,13 GHz og en TDP på mindre end 6,5 W. N2650'eren med 1,7 GHz og N2850'eren med 2,0 GHz er ikke officielt blevet annonceret, men de er allerede påført i virksomhedens tekniske dokumenter. Under alle omstændigheder bør gamere ignorer enhver processor der bærer Atom-mærket.

Prisen for 3,3 GHz Core i3-2120'eren er nede på 875 kroner i detailhandlen, hvilket kun er 50 kroner over Core i3-2100'erens 3,1 GHz, hvilket giver den en plads på vores anbefalingsliste. Denne nye anbefaling kom som en naturlig beslutning, da Core i3-2100 allerede var vores fortrukkende valg til omkring 850 kroner, og dermed bedre end den bemærkelsesværdige Phenom II X4 955. AMD's valgmulighed bliver dog på listen, især på grund af dens overclockningspotentiale med sin ulåste multiplier. Den hurtigere Core i3 viser dog, at Intel er seriøse med at konkurrere i budget-klassen.

Ser vi bort fra disse mindre ændringer, er de mest bemærkelsesværdige nyheder ikke nye introduktioner, men i stedet en håndfuld farveller. Phenom II X4 840'eren overskred for nyligt sin levetid, og efterlader dermed den 200 MHz-langsommere Athlon II X4 640 til forhåbentligt snart at repræsentere AMD's 750 kroners prisniveau, men så længde den koster 900 kroner i de danske butikker, kan vi ikke anbefale den. Endvidere, er Intels Core i5-760 ikke længere i produktion, og det bliver hurtigt svært at finde den på butikshylderne, hvilket fjerner den eneste LGA 1156-baserede opgradering fra vores anbefalingsliste.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg til dit behov.

Kriterierne for at komme med på listen er kun baseret på ydeevne til prisen. Vi erkender at der i den sidste ende er flere faktorer som har en betydning for den endelige pris, som f.eks. platformens pris eller CPU'ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter som også er tilgængelig i detailhandlen.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. De bedste gaming CPU'er til prisen, opdateringer i januar
  2. 2. Bedste gaming CPU: Under 750 kr.
  3. 3. Bedste gaming CPU: 750 - 1.300 kr.
  4. 4. Bedste gaming CPU: Over 1.300 kr.
  5. 5. Gaming CPU hierarki
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: