AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen: Juli 2011


I juli dukkede Intels multiplikator låste Core i-7 980 op, mens AMD's nye APU'er A6-3650 og A8-3850 kom på markedet. Herudover udgav Intel de nye Sandy Bridge-baserede Pentium G800 processorer, som for første gang i nyere tid er værdige konkurrenter til AMD's dominerende gaming CPU'er, til under 650 kr.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i anmeldelser, eller hvis du ikke føler dig sikker i din evne til at udvælge den helt rigtige processor til din næste gaming PC, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kommer dig til undsætning med en simpel liste over de bedste gaming CPU'er i forskellige prisklasser.

Opdateringer i juli


AMD's desktop CPU/GPU-hybrid blev officielt udgivet i slutningen af juni måned, derefter begyndte de Llano-baserede processorer langsomt at blive udgivet. Indtil videre er der dog kun to modeller at vælge imellem og begge er fire-kernet modeller med 100 watt TDP (Termisk design punkt).

A6-3650'eren er en 2,6 GHz CPU med et integreret Radeon HD 6530D grafikkort, mens A8-3850'eren kører med 2,9 GHz med et integreret Radeon HD 6550D. Selvom de fire processor-kerner er identiske for de to modeller (med undtagelse af hastigheden), er grafikchippene til gengæld meget forskellige. A6-3650 er udstyret med 320 Radeon kerner, der kører med 443 MHz, mens A8-3850 har 400 Radeon kerner på 600 MHz.

Ser man bort fra de grafiske specifikationer, er ydeevnen for AMD's Llano-baserede APU'er næsten identiske med tilsvarende Athlon II X4'ere. APU'erne koster selvfølgelig mere end Athlon II processerne. Det er derfor svært at finde incitament til at anbefale APU'erne, i hvert fald set ud fra en gamers synspunkt. I bedste fald er processerne et godt valg for folk der ønsker et effektivt lavbudget-system, da de integrerede grafikchips er i stand til at håndtere lette spil, ved en opløsning på under 1680x1050. Seriøse gamere bør derimod vælge et kraftigere separat grafikkort, hører du under denne kategori er dine penge dog bedre brugt på et system med et mere balanceret forhold i mellem processor og grafikkort.

Fra Intel fik vi den nye Core i-7 980 processor, som diskret blev lanceret i detailhandlen. Det er i bund og grund en Core i7-980X med en låst multiplikator. Denne 3,33 GHz Gulftown-baserede processor med seks kerner, er ved hjælp af Hyper-Threading i stand til at håndtere 12 threads samtidigt. Med et prisskilt på 3.800 kr., tilbyder den ikke meget mere end Core i7-970 med 3,2 GHz, som vi har haft adgang til i flere måneder, men dette er endnu en valgmulighed for dem der har brug for at køre tunge og threaded programmer.

Selvom vi ikke har haft tid nok til at gennemteste de nye Sandy Bridge-baserede Pentium G6xx og G8xx processorer, har vi set nok til at kunne antage at de til prisen er meget fornuftige til gaming. I modsætning til Pentium G6950, med sin dårlige ydeevne, kan de nye G850, G840 og G620 være stærke konkurrenter til Athlon II processernes dominans, i de de laveste prisklasser.

Bemærkninger til vores anbefalinger


Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil er processorerne på denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg til dit behov.

Kriterierne for at komme med på listen er kun baseret på ydeevne til prisen. Vi erkender at der i den sidste ende er flere faktorer som har en betydning for den endelige pris, som f.eks. platformens pris eller CPU'ens overclocknings-potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
Skrevet af Martin Graversen