AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen: Oktober 2011


AMD's længe ventede FX-serie ankom i oktober, og vi diskuterer hvilken påvirkning producentens Bulldozer arkitektur har på spil. AMD lancerede også andre processorer, her i blandt Phenom II X4 960T, A4-3300 og Phenom II X2 270.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i anmeldelser, eller hvis du ikke føler dig sikker i din evne til at udvælge den helt rigtige processor til din næste gaming PC, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kommer dig til undsætning med en simpel liste over de bedste gaming CPU'er i forskellige prisklasser.

Opdateringer i september


Opdateringer i oktober
Lanceringen af AMD's FX-familie er klart månedens største nyhed. Det viser sig desværre, at disse ~ 2 milliarder transistor-processorer ikke tilbyder nogen betydeligt højere værdi for gamere, end AMD's forrige generation af CPU'er. Det er selvfølgelig en stor skuffelse for AMD's fans, der havde håbet på en platform, som bedre kunne spille op i mod Intels Sandy Bridge-arkitektur. Intels billigere Core i3'ere og Core i5'ere er der i mod stadig et bedre og billigere valg.

Syv FX-modeller blev annonceret til AMD's officielle introduktion, men på nuværende tidspunkt har kun fire af dem fundet vej til butikkerne: Den fire-kernede FX 4100'er med 3,6 GHz (4 MB L2-cache) til 850 kroner, den seks-kernede FX-6100 med 3,3 GHz (8 MB L2) til 1.200 kroner, den otte-kernede FX 8120 med 3,1 GHz (8 MB L2) til 1.550 kroner og topmodellen FX-8150 med otte-kerner, 3,6 GHz (8 MB L2) til 1.900 kroner.

Hvis du vil vide mere om AMD's FX-familie, bør du tjekke vores modersites engelske anmeldelse: AMD Bulldozer Review: FX-8150 Gets Tested.

Ud over FX-lanceringen, har AMD udgivet en række andre nye produkter. Den mest bemærkelsesværdige CPU er uden tvivl Phenom II X4 960T, som flere hardware-sites fik lov at teste tilbage i maj 2010. Dengang udtalte AMD dog, at processoren sandsynligvis aldrig ville udkomme i detailhandlen, og at den derfor ville forblive et eksklusivt produkt for hardwareproducenter som Dell. Det er derfor en meget god nyhed at de ombestemte sig. Denne såkaldte Zosma-processor er teknisk set en fire-kernede udgave, af AMD's seks-kernede Phenom II X6 'Thuban'-familie. Hvilket var den første generation, som understøtter AMD's Turbo Core-teknologi. Det resulterer dermed i, at Phenom II X4 960T'erens standard hastighed på 3,0 GHz ryger helt op på 3,4 GHz, hvis systemets termiske-niveau tillader det. Skal vi være helt ærlige, så er Phenom II X4 960T ikke nær så interessant for gamere, som den tilsvarende prissatte og multiplikator oplåste Phenom II X4 955 Black Edition. Hvis du dog ofte kører trådede-programmer, er der mulighed for at låse op for et par ekstra kerner, som kan gøre CPU'en væsentligt mere attraktiv. Der er dog ingen garanti for, at ens system forbliver stabilt, men det lykkedes for anmelderne fra vores modersite, da de første gang fik fingrene i Zosma.

Ud over 960T, har AMD også udgivet en 3,4 GHz Phenom II X2 270 og 2,5 GHz A4-3300. Begge CPU'er er ganske enkelt justerede hastigheder af eksisterende processorer, og da de begge er langsommere end de respektive topmodeller, er de ikke relevante for vores anbefalingsliste.

Hvad med Intel? Virksomheden lancerede ikke nogen nye CPU'er i forrige måned, men det havde de sådan set heller ikke brug for. Vi så dog en række prisnedsættelser af blandt andet Pentium G620, G840 og Core i5-2300. Selv om nedjusteringerne er velkomne, påvirker det sådan set ikke vores list - november bliver heldigvis mere interessant. Core i7-2700K kommer på markedet, men kun med en mindre hastighedsforøgelse, vi forventer ikke den fortjener en anbefaling. Desuden udgiver Intel deres nye high-end-platform Sandy Bridge E. Læs mere om Core i7-3960X i Sandy Bridge-E: Core i7-3960X er hurtig, men er den også effektiv?

På trods af alle nyhederne, har vores CPU-anbefalingsliste ikke ændret sig betydeligt i forhold til måneden før. FX-serien påvirker på ingen måde listen. Vi må vente og se om den nye arkitektur medfører en række større prisreduceringer. Indtil videre er der for gamere ikke noget nyt at komme efter.

Bemærkninger til vores anbefalinger


Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg til dit behov.

Kriterierne for at komme med på listen er kun baseret på ydeevne til prisen. Vi erkender at der i den sidste ende er flere faktorer som har en betydning for den endelige pris, som f.eks. platformens pris eller CPU'ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter som også er tilgængelig i detailhandlen.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. De bedste gaming CPU'er til prisen, opdateringer i oktober
  2. 2. Bedste gaming CPU: Under 750 kr.
  3. 3. Bedste gaming CPU: 750 - 1.300 kr.
  4. 4. Bedste gaming CPU: Over 1.300 kr.
  5. 5. Gaming CPU hierarki
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: