AfterDawn.com

De bedste SSD'er til prisen, opdateringer i januar


Velkommen til årets første SSD anbefalinger. Vi har opdateret vores liste, i forhold til de seneste prisfald på anden generations SandForce-baserede hardware. Det er derfor muligt at lave en god handel for 1.100 - 1.300 kroner. Priserne bliver heldigvis ved med at falde, og vi holder dig løbende opdateret.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid til at nærstudere dem. I den sidste ende har en hver entusiast udelukket brug for den bedste SSD, indenfor et bestemt budget.

Så hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker, i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD'er i forskellige prisklasser.

Opdateringer i december
I det forrige år, var SSD-lagringsteknologien næsten oppe og udnytte SATA 6 Gb/s-interfacets fulde performance-potentiale, og det er kun to år siden at specifikationerne blev færdiggjort for SATA's 3. generation. Sammenligner man med SATA 1,5 Gb/s-opkoblingen, er de hurtigste mekaniske harddiske kun lige i stand til, at udnytte den 1. SATA generations båndbredde otte år senere. OCZ var først på markedet med 2. generations SandForce-baserede controllere, Crucial fulgte trop med m4 og Samsung afsluttede højhastigheds løbet med 830-serien. Hver drev-familie kan levere blændende sekventielle overførelseshastigheder på over 500 MB/s.

Hvad kan vi forvente af SATA-baserede SSD'er i 2012? Det er begrænset hvor meget hastighederne kan presses, med den eksisterende interface-generation. Vi forventer derfor, at den næste kamp bliver udkæmpet med priserne. Du betaler stadig omkring 10 kr./GB for mainstream solid-state-lagring, men flere eksperter forventer at prisen vil falde til 7 kr./GB, før vi ser den næste store SSD-performance krig. Fremskridt inden for fremstillingsprocessen, som IMFT's seneste 20 nm NAND-flash-hukommelse, bør i løbet af de næste 12 måneder, gøre det nemmere og billigere at øge SSD'ernes kapacitet.

SATA 6Gb/s-interfacets "begrænsning" kan dog ikke holde producenterne tilbage, som ønsker at presse ydeevnen endnu hårde. PCI Express-baserede drev bliver garanteret endnu mere udbredt i år, da de mest opfindsomme virksomheder arbejde på 3. generations-tilkobling, for at opnå hidtil usete båndbreds-performance i enterprise-miljøer.Og selvom vi i noget tid har forventet konsolidering på SSD-markedet, kan du stadig se frem til nye produkter, som gør det konkurrencemæssige landskab mere interessant. OCZ fremviste for eksempel deres kommende Everest 2-controller på dette års CES-messe, som de forventer at have klar til midten af 2012. Controlleren er bygget på den samme arkitektur, som deres seneste OCZ Octane-serie, med Everest 2 lover de en hastighed på 550 MB/s og 90.000 tilfældige skrive-IOPS'er. Vi må spændt vente og se om det de kan leve op til dette.

Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:
  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer på bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipsæt er tilgængeligt, kan ideen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.

  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere SSD'er. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener er det bedste, baseret på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man brug for plads til ens operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor også nød til at prioritere kapaciteten højt.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på en daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldig i op til en måned efter artiklens offentliggørelse, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.

  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over det vi forsøger at gøre.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: