AfterDawn.com

De bedste SSD'er til prisen, opdateringer i november


Velkommen til anden omgang, af vores liste over højest rangerede SSD'er i alle tænkelige prisniveauer. Vi har opdateret vores anbefalinger, ud fra det seneste prisfald på anden generations SandForce-enheder. Det er dermed muligt at finde mange fornuftige køb til omkring 1.400 kroner.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastisk, men kun hvis man har den nødvendige tid til at nærstudere dem. I den sidste ende har en hver entusiast bare brug for den bedste SSD, inden for et bestemt budget.

Så hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i anmeldelser, eller hvis du ikke føler dig helt sikker, i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD'er i forskellige prisklasser.Opdateringer i november
I løbet af de sidste par måneder, har kun nogle få SSD-producenter udgivet nye drev. Teknisk set bringer de dog intet nyt til markedet, som vi ikke allerede har set fra et konkurrerende mærke. Et eksempel er Patriot, et relativ ukendt mærke i Danmark, de benytter anden-generations SandForce-controllere sammen med en synkron hukommelse, i deres nye Pyro SE SSD'er. Vi kender dog allerede den samme hardware sammensætning fra OCZ' Vertex 3 og Corsairs Force GT.

Hvis du har et meget stramt budget, skal du være opmærksom på, at nogle af de absolut billigste SSD'er, i nogle tilfælde performer dårligere end mekaniske harddiske, som for eksempel i tilfældige læse- og skrive-opgaver. Det er blandt andet derfor, at man er nød til at læse diverse anmeldelser. Traditionelt set er det ellers i de nævnte discipliner, at SSD'er konsekvent slår deres magnetiske forfædre. Vi har dog set klare tilfælde, hvor dette generelt viser sig at være falsk. Vi har kun oplevet det med meget billige OEM SSD'er, vi anbefaler derfor at man holder sig til de mere veletablerede SSD-mærker.

Hvis du ikke kan skrabe nok penge sammen til en ordentlig SSD, bør du i stedet overveje en caching-løsning, eventuel med en Intel SSD 311, før du kaster penge efter en potentiel dårligere performance.

UdholdenhedIntel SSD 320 300 GB
Vudering af udholdenhed: 128 KB sekventiel skrivning
(Kø dybde på 1)
364 Terabytes skrevet
Anslået levetid: 128 KB sekventiel skrivning
(Kø dybde på 32 @ 10 GB per dag)
99 År
Vudering af udholdenhed: 4 KB sekventiel skrivning
(Kø dybde på 32)
132 Terabytes skrevet
Estimated Life: 4 KB Random Write
(Kø dybde på 32 @ 10 GB per dag)
33 År


Hvis du endnu ikke er hoppet med på solid-state-vognen, fordi du bekymrer dig for deres levetid, bør du tage et nærmere kig på ovenstående tabel. Tallene for forbrugermarkedets SSD'er så som Intel SSD 320, er i den rette kontekst utroligt opløftende. En gennemsnitlig desktop-pc skriver kun 10 GB data hver dag. Det vil ganske enkelt sige, at drevet ud fra dens skrive-udholdenhed vil leve meget længere end dens garantiperiode.

Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:
  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer på bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipsæt er tilgængeligt, kan ideen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.

  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere SSD'er. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener er det bedste, baseret på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man brug for plads til ens operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor også nød til at prioritere kapaciteten højt.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på en daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldig i op til en måned efter artiklens offentliggørelse, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.

  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over det vi forsøger at gøre.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: