AfterDawn.com

CrossFire- vs. SLI-skalering: Favoriserer AMD FX virkelig GeForce?


Vi har før hørt, at AMD's GPU'er er mere platformsafhængige end Nvidias. Hvad vil der så ske, hvis man sænker et Radeon- og et GeForce-kort ned i et AMD FX-8350-baseret system? Vil AMD's CPU forhindre deres egen GPU, i at køre så hurtigt som overhovedet muligt?

Vi har i årevis hørt, at ATI's grafikkort var mere platformsafhængige end Nvidias og afhængige af, at man brugte den med, på daværende tidspunkt, hurtigste processorer. Vi blev derfor ikke overrasket over, at Nvidia begyndte at introducere AMD-kompatible chipsæts, da AMD's flagskibs-CPU'er gradvist sakkede længere efter Intels topmodeller. ATI dannede et lignende partnerskab med Intel. Vi så dengang frem til, at ATI's RD600-platform ville overskygge Intels egen 975X-chipsæt, som det bedste entusiastchipsæt til Conroe-baserede processorer.

Mange af os blev forvirret, da AMD opkøbte ATI, i stedet for at styrke sit bånd med Nvidia. Intel opgav helt ATI's RD600, og påbegyndte udviklingen af X38 Express. Nvidia droppede med tiden helt ud af PC-chipsætmarkedet. Entusiaster tog dog trøst i, at AMD's overtagelse kunne bære virksomheden igennem de forventede hårde tider. ATI var trods alt en smule mere konkurrencedygtige.

Nu hvor AMD og ATI er så integreret, som to store virksomhederne nu kan være efter flere år, ville vi forvente, at deres CPU- og GPU-teknologier er fuldt ud optimeret til hinanden. Ikke desto mindre antydes det forsat, at Radeon-kortene har brug for mere processorkraft, for at kunne nå deres fulde performancepotentiale. Hvis det er sandt, vil det sige, at hver gang et Radeon- og GeForce-kort performer lige godt på vores Intel-baserede platform, ville GeForce faktisk klarer sige bedre på et AMD-baseret system... Vent. Hvad?


Vores engelske modersite har allerede evalueret CPU-clockfrekvensens indvirkning på CrossFire i "FX Vs. Core i7: Exploring CPU Bottlenecks And AMD CrossFire". I denne test startede Intel ud med en lavere frekvens, så de havde mest at vinde. AMD's CPU kunne ikke, uden en mere eksotiske køler, komme meget over dens standard clockfrekvens, så de havde mindste at vinde.

Konklusionen blev, at begge CPU'er endte med sammenlignelige clockfrekvenser med en tilsvarende lille effekt, hvilket gjorde artiklen til en god en-til-en kamp. Men det minimale overclockningspotentiale fra AMD, betød at en tilsvarende GeForce-baseret artikel med samme CPU indstillingerne, ikke ville kunne give betydelige nye informationer. Vi springer i stedet direkte til det store spørgsmål: Vil AMD's flagskibs FX-processor, overclocket, favorisere Nvidias grafikkort?
Skrevet af: Thomas Soderstrom
Oversat af:: Martin Graversen
Seneste opdateret den: