AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen: August 2013


I denne måned tager vi fat på forsvindingen af Athlon II X4 640, og foreslår en eventuel udfasning af hele AMD's FX-familie. Den gode nyhed er, at vi nu har performanceresultater for den multiplikator-ulåste Athlon II X4 750K, hvilket klarer sig meget godt.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig 100 % sikker, i din evne til at udvælge den helt rigtige gaming-processor, frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU’er fra forskellige prisklasser.


Opdateringer i august
De mest betydningsfulde ændringer i CPU-markedet siden sidste måneds opdatering er ikke relateret til nye lanceringer, men snarere forsvindinger. Athlon II X4 640 og sandsynligvis også Phenom II X4 965 lader til at blive udfaset, eller også er AMD's lagerbeholdning bare midlertidigt begrænset. Vi tror dog, at disse gamle modeller endeligt er ved at udgå fra produktion. Phenom II X4 965 har længe været en rigtig god prisbillig gaming-CPU, men selv om den stadig er tilgængelig i mange netbutikker, er den steget minimum 150 kroner i pris på en måned, hvilket er meget for en gammel CPU i denne prisklasse.

Vi kan dog trøste os med, at Athlon X4 750K fortsat er tilgængelig til en fast lav pris. Det er nemlig en utrolig fleksibel 550 kroners-processor med en ulåst multiplikator, som vores amerikanske modersite viste i artiklen: AMD's Piledriver And K10 CPU Architectures Face Off. Budgetorienterede gamere med lidt flere penge i budgettet, er måske mere interesseret i FX-4130 for 680 kroner.

FX-9590 og -9370 er ikke tilgængelig i Danmark endnu, men i forhold til de amerikanske priser, kommer de til at koste henholdsvis 6.000 og 2.500 kroner. Vi er langt fra imponeret over disse 220 Watts-monstres performance til prisen i forhold til Intels Core i5. Nye rygter peget godt nok i retningen af, at AMD vil droppe hele deres FX-serie, men producenten nægter at kommentere rygtet. Det siger måske ikke så meget, men vi er i besiddelse af AMD's seneste roadmap, og der har de faktisk ikke noteret nogen FX-processorer efter de eksisterende Vishera-baserede modeller.

Intel har et par nye processorer, der er værd at nævne: Core i3-3245 og -3250. Begge er 55 W Ivy Bridge-baserede komponenter. Core i3-3245 har en 3,4 GHz-clockhastighed og udstyret med Intel HD Graphics 4000-grafikchip, mens -3250'eren er 100 MHz hurtigere og forsynet med den ringere HD Graphics 2500-konfiguration. De deler et identisk 950 kroners-prisskilt på EDBpriser.dk.

Ingen af de to CPU'er får dog vores anbefaling, for vi foretrækker fortsat Core i3-3240 til 830 kroner. Takket være et prisfald på 50 kroner, overtager den nemlig Intels Core i3-3220's placering. Intels [url= [ link ] i7-4770[/url] og -4770K er i samme omgang blevet nedjusteret med 50 kroner, så de nu koster henholdsvis 2.100 og 2.330 kroner.


Bemærkninger til vores anbefalinger
  • Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg for dig.

  • Kriterieret for at komme med på listen er udelukket baseret på performance i forhold til prisen. Vi erkender dog, at flere faktorer kan påvirke ens beslutning, så som platformens pris eller CPU’ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU’er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også kan være tilgængelig i detailhandlen.

Skrevet af: Don Woligroski
Oversat af:: Martin Graversen
Seneste opdateret den: