AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen: Januar 2013


Denne måneds anbefalinger afspejler nye benchmarks, som vi har kørt med CPU'er til under 1.400 kroner. Resultatet heraf har ændret vores syn på flere modeller, især i den billigere ende af skalaen. Vi dækker også et par prisændringer, så lad os komme i gang.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig 100 % sikker, i din evne til at udvælge den helt rigtige gaming-processor, frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU’er fra forskellige prisklasser.

Opdateringer i januar
Selvom artiklen ikke er offentliggjort endnu, har vi netop færdiggjort alle tests til vores seneste 'under-1400 kroners gaming CPU-sammenligning'. Uden at gå i detaljer med testresultaterne, fandt vi ud af, at for at opnå den bedste performance i moderne spil, har man ganske enkelt brug for fire kerner. Det burde ikke komme som nogen overraskelse, men det får en større betydning for vores anbefalinger af gaming CPU'er. Vi har ikke længere intentioner om at anbefale dual-core processorer som Intels Pentium. AMD's lavpris quad-core modeller virker derfor generelt mere tiltalende.

Vi hentyder ikke til, at dual-core Pentiums pludseligt er blevet dårlige gaming-processorer. De har stadig et rimeligt potentiale i de fleste spil. Men med nye spiltitler som Far Cry 3, der benytter flere tråde ved højere grafikindstillinger, og med udbredelsen af det CPU-afhængige FXAA, bliver vi nød til at tilpasse vores anbefalinger. I relation til vores moderniserede perspektiv, står vores gaming CPU-hierarki også model til en større omrokering. Mindre finjusteringer kan dog finde sted, i de efterfølgende måneder.

AMD
AMD introducerede for nyligt en A8-5500 APU. Det er teknisk set en A8-5600K'er med en 400 MHz-lavere standardfrekvens og en 200 MHz-lavere Turbo-frekvens. Dens termiske design er på 65 watt, 35 watt mindre end -5600K, og så har den en låst multiplikator. Virksomheden sælger A8-5500 for 750 kroner, hvilket er en rimelig dårlig handel sammenlignet med A8-5600K, med mindre du specifikt er på udkig efter en lavenergi APU. Det er dog ikke det vi fokuserer på i denne artikelserie.

Der er ikke meget andet at rapportere fra AMD-lejren, vi bemærkede dog et par prisændringer på eksisterende FX-CPU'er og Llano-baserede APU'er. Det forrige flagskib, FX-8150, er sat 80 kroner ned til 1.220 kroner. Den socket FM1-baserede A8-3870K er små 20 kroner billigere og koster nu kun 660 kroner. Det er dog værd at nævne, at socket FM1 er en død platform, så vi ser ingen grund til at bruge penge på den. A6-3670K er desuden faldet 50 kroner og A6-3650 er nedjusteret med 30 kroner.

Intel
Der er ikke kommet nogen nye CPU'er fra Intel i denne måned, men virksomhedens Pentium G2120 er overraskende nok ikke afgået ved døden, hvilket vi ellers lagde op til i forrige måned. Det er dog underordnet, for som et resultat af vores seneste benchmarks, vender Pentium-familien ikke foreløbigt tilbage til vores anbefalingsliste.

Priserne på Intels processorer forbliver relativt faste, bortset fra et 40 kroners fald på Core i5-3350P. Til 1.230 kroner, er prisen på Core i5-3350P langt nok nede til, at den fortjener, at blive anerkendt som et godt udgangspunkt til seriøse gamere. Den overtager derfor pladsen fra den lignende hastighedsclocked Core i5-3450 til 1.340 kroner.

Bemærkninger til vores anbefalinger
  • Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg for dig.

  • Kriterieret for at komme med på listen er udelukket baseret på performance i forhold til prisen. Vi erkender dog, at flere faktorer kan påvirke ens beslutning, så som platformens pris eller CPU’ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU’er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også kan være tilgængelig i detailhandlen.

Skrevet af Martin Graversen