AfterDawn.com

De bedste gaming CPU’er til prisen: Juni 2012


Juni har været en meget stille måned for CPU-markedet, vi bemærkede dog en række betydningsfulde prisreduceringer af CPU'er og APU'er fra AMD.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig 100 % sikker, i din evne til at udvælge den helt rigtige gaming-processor, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU’er fra forskellige prisklasser.


Opdateringer i juni
Efter introduktionen af Intels Ivy Brige og AMD's mobile Trinity, er der ikke meget at rapportere om i CPU-verdenen (bortset fra vores amerikanske modersites introducerende kig på Trinity-baserede APU'er til stationære).

De eneste reelle nyheder i denne måned, er en håndfuld prisjusteringer af AMD's produkter: FX-8150-processoren faldt 100 kroner i pris, til 1390 kroner. Dens nye udsalgspris har aldrig set bedre ud for stærkt-trådede programmer, men den er ikke blandt de bedste valg til en gaming-maskine og må derfor undvære en anbefaling. Vi kan i øvrigt se frem til en lignende prisnedsættelse for AMD's A8-3870K APU i løbet af de næste par uger.

FX-6200 og A8-3850 faldt begge med cirka 50 kroner i udsalgspris. Det samme burde meget snart ske med FX-6100'eren. Det påvirker dog ikke vores liste over anbefalinger, men reduceringerne er et velkomment syn, i sær for dem der ønsker at købe en produktiv pc, frem for en specialbygget gaming-maskine.

AMD har sandsynligvis sænket priserne på de pågældende A8'ere, for hurtigt at kunne afsætte en overskydende lagerbeholdning forud for lanceringen af tilsvarende Trinity-baserede APU'er. De forventes dog ikke i handlen før senere på året. I den tidligere nævnte artikel fra vores modersite, lader det i øvrigt til at Piledriver-arkitekturen performer 15 % bedre end Bulldozer med den samme clockhastighed i både enkel- og fler-trådede programmer. Hvis den samme forøgelse overførers til FX-familien, kunne middelklassen for gaming-processorer blive meget mere spændende.

Hvad Intel angår, forventer vi at se Ivy Bridge-baserede modeller erstatte tilsvarende Sand Bridge-baserede processorer over de næste par måneder. Men en større produkt lancering kommer med lanceringen af den næste generation Haswell-arkitektur først i 2013.


Bemærkninger til vores anbefalinger
  • Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg til dit behov.

  • Kriterierne for at komme med på listen er kun baseret på ydeevne til prisen. Vi erkender at der i den sidste ende er flere faktorer som har en betydning for den endelige pris, som f.eks. platformens pris eller CPU'ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter som også er tilgængelig i detailhandlen.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: