AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen: maj 2013


AMD lancerede et par nye Piledriver-baserede CPU'er i løbet af den sidste måned. Vi kommer også ind på Intels næstegeneration Atom-arkitektur, kodenavn Silvermont, hvilket inkluderer OoO-afvikling.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig 100 % sikker, i din evne til at udvælge den helt rigtige gaming-processor, frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU’er fra forskellige prisklasser.


Opdateringer i maj
Intel
Intel begyndte for nyligt, at tale om deres nye energibesparende SoC-arkitektur (System-on-Chip), kaldet Silvermont. Den næste generation af Atom-processorer (kodenavn: Bay Trail) produceres med Silvermont-arkitekturen, som understøtter OoO-afviklinger (Out-of-Order), en modulopbygget skalering fra en til otte kerner og en række ISA-forbedringer. En avanceret 22 nm produktion giver selvskabet en stor fordel indenfor effektivitet, men de lover også betydelige performanceforbedringer. Du kan læsere mere om Intels næstegeneration energibesparende arkitektur i vores amerikanske medskribents artikel: Intel Silvermont Architecture: Does This Atom Change It All?

Efter at have bevist, at den 32 nm-baserede Atom Z2760 kan konkurrere imod ARM-baserede SoC'er, kan dette resultere i Intels første rigtige gennembrud på smartphone- og tablet-markedet.

Vi forventer selvfølgelig også lovende informationer fra AMD, i henhold til deres Temash-design, der måske viser sig på markedet senere på året i form af tablets.

Intels prissætning forbliver stabil siden sidste måned. De få justeringer, som vores amerikanske medarbejdere har bemærket, kan vi ikke genkende på det danske marked. Vi kan dog forvente en fremtidig nedjustering af Core i7-3970X på 150-200 kroner.


AMD
To nye AMD-processorer er dukket op på det amerikanske detailmarked: FX-4350 (4,2 GHz-standardclock og maksimalt 4,3 GHz med Turbo Core, sælges for $ 130 ~ 950 kroner), og FX-6350 (3,9 GHz-standard og 4,2 GHz-Turbo Core, sælges for $ 140 ~ 1.020 kroner). Begge Piledriver-baserede modeller er i bund og grund overclockede FX-4300 og FX-6300-modeller, med en termisk grænse på 125 W i stedet for 95 W, samt en 400 MHz højere standard clockfrekvens. FX-4350's maksimale Turbo Core-hastighed er 300 MHz højere, mens FX-6350'erens kun er 100 MHz højere. Ingen af CPU'erne er, i skrivende stund, tilgængelige i Danmark.

Begge valgmuligheder er fornuftige for fans af AMD's hardware, især hvis man ikke er komfortabel med selv at overclocke dem. FX-6350 er særligt attraktiv for folk, der kun er interesseret i en beskeden spilpræstation, samt muligheden for at afvikle seks tråde samtidigt i krævende arbejdsapplikationer. Set ud fra et valuta-for-pengene-synspunkt, er det dog mere omkostningseffektivt for gamere, at opsøge den billigere Phenom II X4 965.

AMD's priser er også relativt stabile, bortset fra et fald på cirka 55 kroner for A6-5400K og Phenom II X4 965. Vi venter stadig på en officiel afsløring af de energibesparende Temash- og Kabini-APU'er, som skal erstatte selskabets budgetvenlige sortiment, og for Kaveri-baserede APU'er med GCN-udledt grafikchip, der skal erstatter Trinity. Vi kan måske rapportere mere detaljerede informationer fra Computex i næste måned.


Bemærkninger til vores anbefalinger
  • Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg for dig.

  • Kriterieret for at komme med på listen er udelukket baseret på performance i forhold til prisen. Vi erkender dog, at flere faktorer kan påvirke ens beslutning, så som platformens pris eller CPU’ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU’er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også kan være tilgængelig i detailhandlen.

Skrevet af: Don Woligroski
Oversat af:: Martin Graversen
Seneste opdateret den: