AfterDawn.com

De bedste gaming CPU'er til prisen: Marts 2013


I denne måned, kigger vi nærmere på AMD's kommende mobile Richland-APU'er. Vi kommer også ind på Intels Pentium G2010, samt et par prisændringer. Vi deler desuden ud af nogle oplysninger om AMD's kommende tablet-orienterede APU, kaldet Temash.

Hvis du ikke har tid til at sætte dig ind i diverse benchmarks, eller hvis du ikke føler dig 100 % sikker, i din evne til at udvælge den helt rigtige gaming-processor, frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning, med en simpel liste over de bedste gaming CPU’er fra forskellige prisklasser.


Opdateringer i marts
Intel
Intel har udgivet én ny CPU: Pentium G2010. Den er desværre kun bevæbnet med to kerner, ingen Hyper-Threading og en 2,8 GHz clockfrekvens, så vi vil ikke kategorisere den som gamer-hardware. G2010'eren er dybest set en Ivy Bridge-baseret udgave af Pentium G540 med en 10 W-lavere TDP på 55 W. Vi valgte for noget tid siden, at begrænse vores gaming-orienterede anbefalinger til CPU'er, der kan håndtere mindst fire tråde samtidigt, så dual-core Pentiums er udelukket fra listen.

Intels sortiement er ellers uændret, og priserne har ikke bevæget sig synderligt meget. En af de eneste undtagelser er den LGA2011-baserede Core i7-3960X, som er faldet med omkring 600 kroner til 6.350 kroner, men den er også på vej ud af markedet.


AMD
AMD er i gang med at erstatte deres Trinity-baserede APU'er – i det mindste på det mobile marked. Producenten har ikke sagt noget om hvornår desktopudgaverne udkommer. Kodenavnet på de nye APU'er er Richland, og de minder teknologisk set meget om Trinity, da de også er baseret på Piledriver-arkitekturen. Producenten lover dog en forbedret effektivitet. Vi har selvfølgelige planer om at gennemteste dem, når vi får fingrene i et eksemplar. Hvis du håbede på, at Richland benyttede AMD's nyere GCN-arkitektur eller mere aggressive IPC-orienterede forbedringer, bliver du desværre skuffet.

I modsætning til Intel, ændrer AMD meget oftere på CPU-priserne. Et af de mest bemærkelsesværdige tilfælde er APU'en A8-3870K, som er steget med 50 kroner til omkring 600 kroner. FX-8350'eren er blevet ramt med en lignende prisændring, og er nu tilgængelig for cirka 1.360 kroner. Det er en uheldig udvikling, taget i betragtning af at FX' flagskib i forvejen har det svært i mod Intels Core i5's performance til prisen.

Vi ved ikke hvad den næste lancering fra AMD bliver, men virksomheden fremviste fornyligt deres kommende APU'er til tablets, kaldet Temash, til både CES og MWC. De har endnu frigivet detaljerede specifikationer, men chipsne kørte i en tablet-prototype udstyret med AMD's Turbo Dock. Denne addon (minder om tastaturudvidelsen til Samsungs ATIV Smart-PC) giver ekstra strøm til tabletten via et internt batteri og det øger enhedens performancefleksibilitet, ved at muliggøre højere clockfrekvenser. Derudover, forbedrer den også luftgennemstrømningen, der opvejer den øgede varmeudvikling og performance. Det er på ingen måde relevant for vores gaming-relaterede diskussion i denne artikel, men det er et interessant stykke hardware, som vi ser meget frem til.


Bemærkninger til vores anbefalinger
  • Denne liste er kun tiltænkt gamere som vil have det bedste til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, er processorerne fra denne liste ikke nødvendigvis det bedste valg for dig.

  • Kriterieret for at komme med på listen er udelukket baseret på performance i forhold til prisen. Vi erkender dog, at flere faktorer kan påvirke ens beslutning, så som platformens pris eller CPU’ens overclocknings potentiale, men vi vil helst ikke komplicere processen.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig konstant for hardware. Vi kan derfor ikke give 100 % præcise prisoplysninger i artiklen, men vi kan liste nogle gode processorer i forskellige prisklasser, som du højst sandsynligt ikke vil fortryde at købe.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet. Der er desuden tale om priser for detail CPU’er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også kan være tilgængelig i detailhandlen.

Skrevet af: Don Woligroski
Oversat af:: Martin Graversen
Seneste opdateret den: