AfterDawn.com

De bedste grafikkort til prisen: December 2012


Der blev ikke lanceret nogle nye grafikkort i sidste måned, men priserne har rykket sig en smule. Det har betydet at 1 GB versionen af Radeon HD 7850 ryger ud af listen. Se hvorfor i denne sidste udgave af anbefalinger i år.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarkene, eller sætter du tvivl ved din egen evne til at vælge det rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

Opdateringer for december

Nu hvor vi er julemåneden er halvvejs overstået, har vi kunnet konstatere at det har været meget stille på markedet med hensyn til nylanceringer. Til gengæld er priserne faldet lidt og det er ikke for at være kedelige, men vi skal nok heller ikke forvente nogle nye lanceringer de næste mange måneder. AMD og Nvidia forventes ikke at sende en ny generation grafikkort på markedet, før et godt stykke inde i 2013.

AMD fortsætter med at være meget aggressive med sin prissætning af Radeon-serien, men der er nu ikke længere så stor forskel på GeForce GTX 650 Ti kortet og Radeon HD 7850 2 GB, så 1 GB udgaven af HD 7850 kortet er røget ud af vor liste. Der er også kun 150-200 kroners forskel på 1 GB og 2 GB udgaven af kortet, hvilket er endnu en faktor der har spillet ind i overvejelsen. Den ekstra hukommelse hjælper med at håndtere teksturer i højere opløsninger og højere anti-aliasing indstillinger.

Vi har også observeret prisfald for et par andre Radeon kort. Både Radeon HD 7750, 7770 og 7870 kan nu fås 50 kroner billigere end i sidste måned.

Der er tegn på at Nvidias GeForce GTX 680 kort er ved at falde i pris, så det kan matche de fleste Radeon HD 7970 GHz Edition kort. Der er også tegn på at GeForce GTX 560 er ved at blive udfaset af markedet til fordel for det nyere GTX 650 Ti kort.

Derudover er vi begyndt at inkludere AMD's Trinity-baserede APU'er i hierarkiet til sidst i artiklen. Vi er stadig ved at indsamle data på disse, så du kan forvente at se lidt ændringer i ny og næ. Vi mener dog at de er meget tæt på at være der hvor de fortjener at være.

Lidt noter angående vore anbefalinger

Her er et par retningslinier når du læser denne artikel:
  • Dette er en liste for gamere der vil have den bedste ydelse til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, så er grafikkortene på denne liste dyrere end det du vil have behov for. Vi har tilføjet en referencekolonne i hierarkiskemaet med integrerede grafikprocessorer til dette formål.

  • Kriteriet for at komme på listen er strengt taget forholdet mellem pris og performance. Vi erkender at anbefalinger for brug af flere grafikkort, som eksempelvis to Radeon kort i CrossFire, eller to GeForce kort i SLI typisk kræver et bundkort der understøtter enten CrossFire eller SLI samt et kabinet med nok plads til at installere mere end ét grafikkort. Det kræver også en mere muskuløs strømforsyning i forhold til hvad et enkelt grafikkort kræver og de vil med al sandsynlighed udlede mere varme end et enkelt kort ville gøre. Det er en god idé at have disse faktorer i tankerne, når du overvejer hvilket udstyr du har tænkt dig at købe. I de fleste tilfælde forsøger vi at finde et enkelt kort som hæderligt alternativ i nogenlunde samme prisklasse, for dem der ikke ønsker et dual-grafikkort setup.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig fra dag til dag. Vi kan ikke basere vore beslutninger på kort der flukturerer i pris konstant, men vi kan anbefale nogle gode grafikkort, som du med al sandsynlighed ikke vil fortryde til de priser vi nævner.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet.

  • Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
  • Skrevet af Michael Larsen
    Seneste opdateret den: