AfterDawn.com

De bedste grafikkort til prisen: Februar 2013


I løbet af måneden har vi set et par Tahiti-baserede Radeon HD 7870 LE kort dukke op og de har formået at snige sig ind blandt vore anbefalinger. Derudover har vi fået informationer om det nyligt annoncerede GeForce GTX Titan.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarkene, eller sætter du tvivl ved din egen evne til at vælge det rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

Opdateringer for februar

I dette øjeblik er Nvidias GeForce GTX Titan stadig ikke til at købe nogle steder, selvom vi nu kender kortets detaljer og performancekarakteristika. Ifølge virksomheden skulle kortene fra de forskellige partnere begynde at dukke op hos forhandlerne i løbet af denne og næste uge. De fleste rygter om kortet har vist sig at være sande. Den er bygget med en GK110 grafikprocessor med 2688 CUDA cores. Det har en 384-bit memory bus og har hele 6 GB GDDR5 hukommelse. Kortet er et bæst af en anden verden, men har også en pris der matcher. Titan er det hurtigste single-GPU kort vi har testet, men det er kun egnet for de få, som er villige til at betale det det koster.

Hvis du er iblandt dem der har penge nok til at investere i ét Titan kort, skal du måske overveje at investere i et GeForce GTX 690 i stedet. De to GK104 GPU'er er i tandem hurtigere end den ene GK110 chip. Vi ville kun anbefale et Titan, hvis du har et lille kabinet, som ikke har plads til det lange GTX 690 kort. Er du villig til at investere i tre Titan kort, så er der intet andet på markedet, der er i stand til at slå den konfiguration.

Et andet nyt kort vi har set dukke op hos forhandlere den seneste måneds tid, er baseret på AMD's Tahiti GPU og du kan læse vor mening om det i artiklen: Tahiti LE testet: PowerColors HD7870 PCS+ Myst Edition. Det er nemlig rigtigt. PowerColor har valgt at bruge den bedste af AMD's GPU'er (dog begrænset en smule) på et kort med Radeon HD 7870 navnet. Det er udstyret med 1536 shadere og opererer med en clock frekvens på 925 MHz (975 MHz i Boost). Dette kort har formået at snige sig ind i blandt vore anbefalinger i prisniveauet omkring de 1.600 kroner. Vi har derfor valgt at anbefale dette i stedet for den Pitcairn-baserede version.

Flere af AMD's grafikkortmodeller fra 1.000 kroner og opefter er faldet lidt i pris, men ikke mere end 50 til 100 kroner. Det er dog værd at tage med naturligvis. Desværre er Nvidias modeller ikke faldet synderligt i pris siden sidste måned.

Lidt noter angående vore anbefalinger

Her er et par retningslinier når du læser denne artikel:
  • Dette er en liste for gamere der vil have den bedste ydelse til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, så er grafikkortene på denne liste dyrere end det du vil have behov for. Vi har tilføjet en referencekolonne i hierarkiskemaet med integrerede grafikprocessorer til dette formål.

  • Kriteriet for at komme på listen er strengt taget forholdet mellem pris og performance. Vi erkender at anbefalinger for brug af flere grafikkort, som eksempelvis to Radeon kort i CrossFire, eller to GeForce kort i SLI typisk kræver et bundkort der understøtter enten CrossFire eller SLI samt et kabinet med nok plads til at installere mere end ét grafikkort. Det kræver også en mere muskuløs strømforsyning i forhold til hvad et enkelt grafikkort kræver og de vil med al sandsynlighed udlede mere varme end et enkelt kort ville gøre. Det er en god idé at have disse faktorer i tankerne, når du overvejer hvilket udstyr du har tænkt dig at købe. I de fleste tilfælde forsøger vi at finde et enkelt kort som hæderligt alternativ i nogenlunde samme prisklasse, for dem der ikke ønsker et dual-grafikkort setup.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig fra dag til dag. Vi kan ikke basere vore beslutninger på kort der flukturerer i pris konstant, men vi kan anbefale nogle gode grafikkort, som du med al sandsynlighed ikke vil fortryde til de priser vi nævner.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet.

  • Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
  • Skrevet af Michael Larsen