AfterDawn.com

De bedste grafikkort til prisen: Januar 2012


Her i det nye år har vi allerede fået AMD's nye Radeon HD 7970 3 GB kort at se i butikkerne og vi kan se, at det er ved at få indflydelse på priserne for de andre kort på markedet. Vi har også fået information om, hvad der kommer til at ske de kommende måneder.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarkene, eller sætter du tvivl ved din egen evne til at vælge det rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

Opdateringer for januar

I sidste måned blev papir-lanceringen af AMD's Radeon HD 7970 det første grafikkort udstyret med en 28 nanometer GPU og AMD's helt nye Graphics Core Next arkitektur. Dette flagskib kan prale af 2048 stream processorer, 128 texture units, 32 ROP'er, en 925 MHz core clock samt en 384-bit memory bus med 3 GB GDDR5 RAM, der kører med en hastighed på 1375 MHz. Det er et imponerende stykke hardware og i nogle situationer matcher det endda dual-GPU monstrene Radeon HD 6990 og GeForce GTX 590 i performance.

Problemet er blot, at kortene blev sendt på gaden for tidligt. Selvom der er flere spil tilgængelig, som er i stand til at vise dets potentiale, er mange af 7970'ens øvrige features ganske enkelt ikke mulige at teste. I øvrigt, så blev kortet lanceret uden nogen reel tilgængelighed. Nu er det dog efterhånden kommet i butikkerne efter den manifesterende lancering den 9. januar. Vi venter dog med at komme med en officiel holdning til kortet, indtil vi får retail eksemplarerne i hænderne.

AMD har også løftet lidt af sløret for de kommende 28 nm-baserede modeller i Radeon HD 7000 serien. Vi forventer at Radeon HD 7800 og 7700 familierne vil dukke op i løbet af første kvartal 2012, ifølge det slide du kan se herunder. Vi forventer også snart at se Radeon HD 7950 (selvom det ikke er så snart, som vi først havde forventet). Der er også hints om et nyt dual-GPU board, men det er der endnu intet konkret om endnu.Priserne på en del af Club3D's Radeon kort er blevet justeret ned og vi vil snart se de andre producenter følge trop, men indtil da, er der ikke de store ændringer at spore.

Til under 700 kroner holder vi fast ved Radeon HD 5670, så længe det er til at finde på markedet. Tilgængeligheden er faldende, men dets GDDR5 hukommelse giver en bedre performance end Radeon HD 6670 kortet, der er udstyret med DDR3 RAM.

Nu hvor Radeon HD 7970 er blevet lanceret, venter vi blot på at Nvidia kommer tilbage med sin Kepler arkitektur engang i marts eller april måned. Det bliver spændende at se, om AMD kan producere Radeon HD 7000-kortene i høj nok kvantitet, inden konkurrenten får sin chance til at reagere.

De to dual-GPU kort Radeon HD 6990 og GeForce GTX 590 glider ud af denne måneds artikel til fordel for Radeon HD 7970, da vi ikke længere kan se nogen pointe i at anbefale dem efter lanceringen af AMD's nye flagskib. Performance'en ligger ikke langt fra de to monstre, men det gør prisen til gengæld.

Lidt noter angående vor anbefalinger

Her er et par retningslinier når du læser denne artikel:
  • Dette er en liste for gamere der vil have den bedste ydelse til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, så er grafikkortene på denne liste dyrere end det du vil have behov for. Vi har tilføjet en referencekolonne i hierarkiskemaet med integrerede grafikprocessorer til dette formål.

  • Kriteriet for at komme på listen er strengt taget forholdet mellem pris og performance. Vi erkender at anbefalinger for brug af flere grafikkort, som eksempelvis to Radeon kort i CrossFire, eller to GeForce kort i SLI typisk kræver et bundkort der understøtter enten CrossFire eller SLI samt et kabinet med nok plads til at installere mere end ét grafikkort. Det kræver også en mere muskuløs strømforsyning i forhold til hvad et enkelt grafikkort kræver og de vil med al sandsynlighed udlede mere varme end et enkelt kort ville gøre. Det er en god idé at have disse faktorer i tankerne, når du overvejer hvilket udstyr du har tænkt dig at købe. I de fleste tilfælde forsøger vi at finde et enkelt kort som hæderligt alternativ i nogenlunde samme prisklasse, for dem der ikke ønsker et dual-grafikkort setup.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig fra dag til dag. Vi kan ikke basere vore beslutninger på kort der flukturerer i pris konstant, men vi kan anbefale nogle gode grafikkort, som du med al sandsynlighed ikke vil fortryde til de priser vi nævner.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet.

  • Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
  • Skrevet af Michael Larsen