AfterDawn.com

De bedste grafikkort til prisen: Januar 2013


Byd Radeon HD 7870 LE velkommen; et lovende kort med et misvisende navn og en lovende pris. Der er ikke sket de store prisforskydelser siden sidste måned, men der har været nogle enkelte prisfald som kan få indflydelse i en købsbeslutning.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarkene, eller sætter du tvivl ved din egen evne til at vælge det rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

Opdateringer for januar

Selvom vi ikke havde forventet at se nogle nye grafikkort på markedet, har AMD i al stilhed sendt Radeon HD 7870 LE på gaden. Normalt plejer LE betegnelsen at stå for en "light" udgave af en given GPU, men for at gøre forvirringen total, har AMD valgt at bruge det til en hurtigere model. Grafikkortet er rigtigt nok udstyret med en light udgave af Tahiti GPU'en, men så burde kortet være blevet kaldt Radeon HD 7950 LE.

Kortet er udstyret med 1536 shaders og 96 texture units, så det burde kunne kværne en god performance ud. Vort tyske hold har allerede testet den første implementering og de var imponeret over performancen i forhold til prisen. Det er i realiteten et Radeon HD 7950 med en mindre compute unit samt et 256-bit memory interface (skåret ned fra 386 bits). Ifølge tyskerne er alle Tahiti LE's ROP partitioner aktive og det giver 32 raster operationer per clock cyklus (det kunne AMD ikke bekræfte overfor os). Den eneste producent der har lanceret et Radeon HD 7870 LE grafikkort er PowerColor, men det er desværre ikke til at opstøve her i landet. Det står til en pris på 260 dollars hos amerikanske Newegg, men prisen herhjemme ville ligge et sted mellem 1.800 og 2.000 kroner.

Vi har opdaget et Radeon HD 7450 til salg, men inden du bliver alt for begejstret, så er det ikke baseret på en entry-level GCN-baseret GPU. Det er blot et omdøbt Radeon HD 6450. Øv.

Priserne har ikke rykket sig meget den seneste måned for hverken AMD's eller Nvidias kort. Men gennemsnitspriserne er alligevel faldet 50 kroner på enkelte af Radeon kortene. Der er dog tegn på, at priserne inden længe kan stige en smule over hele linien, på grafikkort udstyret med AMD's GPU'er.

Vi ser frem til den næste generation fra AMD og Nvidia.

Lidt noter angående vore anbefalinger

Her er et par retningslinier når du læser denne artikel:
  • Dette er en liste for gamere der vil have den bedste ydelse til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, så er grafikkortene på denne liste dyrere end det du vil have behov for. Vi har tilføjet en referencekolonne i hierarkiskemaet med integrerede grafikprocessorer til dette formål.

  • Kriteriet for at komme på listen er strengt taget forholdet mellem pris og performance. Vi erkender at anbefalinger for brug af flere grafikkort, som eksempelvis to Radeon kort i CrossFire, eller to GeForce kort i SLI typisk kræver et bundkort der understøtter enten CrossFire eller SLI samt et kabinet med nok plads til at installere mere end ét grafikkort. Det kræver også en mere muskuløs strømforsyning i forhold til hvad et enkelt grafikkort kræver og de vil med al sandsynlighed udlede mere varme end et enkelt kort ville gøre. Det er en god idé at have disse faktorer i tankerne, når du overvejer hvilket udstyr du har tænkt dig at købe. I de fleste tilfælde forsøger vi at finde et enkelt kort som hæderligt alternativ i nogenlunde samme prisklasse, for dem der ikke ønsker et dual-grafikkort setup.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig fra dag til dag. Vi kan ikke basere vore beslutninger på kort der flukturerer i pris konstant, men vi kan anbefale nogle gode grafikkort, som du med al sandsynlighed ikke vil fortryde til de priser vi nævner.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet.

  • Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
  • Skrevet af Michael Larsen
    Seneste opdateret den: