AfterDawn.com

De bedste grafikkort til prisen: November 2011I denne måneds update snakker vi om de prisændringer der kan have indflydelse på vore anbefalinger. Vi tager også et kig i krystalkuglen og forudser endnu en grafikkortlancering i 2011 på grund af flere forskellige faktorer.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarkene, eller sætter du tvivl ved din egen evne til at vælge det rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

Opdateringer for november
Denne måned ser vi på prisændringer. Selvom det ikke er game-changing, har det alligevel indflydelse på vore anbefalinger, til en vis grad. Radeon HD 6790, 6850 og 6870 grafikkortene har den seneste måned i USA set mindre prisstigninger og det kan vi også forvente at se herhjemme, selvom det ikke er sket endnu. Radeon HD 5670/6670 er faldet 50 kroner i pris og det er nok til at den skubber 5570 kortet ud af listen, da prisforskellen nu er for lille.

Radeon HD 6950 2 GB har vist tegn på, at prisen er på vej ned i Amerika. Eftersom Nvidia snart er klar med en opgraderet version af GeForce GTX 560 Ti med 448 CUDA kerner (eller en nedgraderet GeForce GTX 570 om man vil), som en mere slagkraftig konkurrent til 6950 kortet, kan det være årsag til en forestående sænkning af prisen på det populære kort.

Det ser ud til at AMD's Radeon HD 5750/5770 kort er ved at blive faset ud til fordel for Radeon HD 6750/6770. Eftersom 6700-serien stort set er den samme som 5700-serien, blot med tilføjet Blu-Ray 3D understøttelse, vil 5700-serien ikke blive savnet. Man skal blot ikke begå den fejl og se 6700 kortene som opgraderinger.

Når det kommer til nye grafikkortlanceringer, så har vi ikke det store behov for at se lanceringen af nye grafikarkitekturer de næste par måneder. Det er der flere årsager til, men vi vil begrænse os til at nævne de tre mest prominente. for det første er den nuværende generation af grafikkort mere end rigelig i stand til at håndtere de mest krævende spil på markedet i dag (specielt når et firma som id kan levere en low-spec konsolportering i form af Rage). Det er godt at udviklere som Dice stadig kan demonstrere pc'ens plads i gaming med en titel som Battlefield 3 (se artiklen "Battlefield 3 Performance: 30+ Graphics Cards, Benchmarked", hvis du ikke allerede har læst den). For det andet, eftersom der ikke er nogen større opdatering til DirectX på tegnebrættet, så er der ikke nogen ny API til at skabe interesse for ny grafikhardware. For det tredje er både AMD's kommende Radeon HD 7000 serie og Nvidias kommende Kepler platform udsat for særheder i TSMC's 28 nm fremstillingsproces og det ser ud til at der går noget tid, før fejlene er rettet. På nuværende tidspunkt vil det ikke overraske os, hvis vi ser nye produkter blive fremstillet på 40 nm litografien. Det bliver også underbygget af de rygter vi har hørt. Der er dog ikke noget konkret at sige endnu og for første gang i lang tid ser det ud til, at vi ikke får nogle store annonceringer at se inden udgangen af året.

Lidt noter angående vor anbefalinger

Her er et par retningslinier når du læser denne artikel:
  • Dette er en liste for gamere der vil have den bedste ydelse til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, så er grafikkortene på denne liste dyrere end det du vil have behov for. Vi har tilføjet en referencekolonne i hierarkiskemaet med integrerede grafikprocessorer til dette formål.

  • Kriteriet for at komme på listen er strengt taget forholdet mellem pris og performance. Vi erkender at anbefalinger for brug af flere grafikkort, som eksempelvis to Radeon kort i CrossFire, eller to GeForce kort i SLI typisk kræver et bundkort der understøtter enten CrossFire eller SLI samt et kabinet med nok plads til at installere mere end ét grafikkort. Det kræver også en mere muskuløs strømforsyning i forhold til hvad et enkelt grafikkort kræver og de vil med al sandsynlighed udlede mere varme end et enkelt kort ville gøre. Det er en god idé at have disse faktorer i tankerne, når du overvejer hvilket udstyr du har tænkt dig at købe. I de fleste tilfælde forsøger vi at finde et enkelt kort som hæderligt alternativ i nogenlunde samme prisklasse, for dem der ikke ønsker et dual-grafikkort setup.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig fra dag til dag. Vi kan ikke basere vore beslutninger på kort der flukturerer i pris konstant, men vi kan anbefale nogle gode grafikkort, som du med al sandsynlighed ikke vil fortryde til de priser vi nævner.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet.

  • Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
  • Skrevet af Michael Larsen