AfterDawn.com

De bedste grafikkort til prisen: September 2013


Lige da vi troede, at AMD's Radeon HD 7990 havde ramt bunden, falder prisen yderligere ~300 kroner. Vi diskuterer fortsat afviklinger i AMD's sortiment og rygter om den mulige årsag: en nært forestående lancering af deres næste generation af Radeon-kort.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarks, eller er du i tvivl om valget af det helt rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

September-opdateringer
Endnu en måned er bag os, og AMD's grafikkort er endnu engang faldet i pris. Dobbelt-GPU'en Radeon HD 7990 kan nu findes for ned til 5.000 kroner, hvor den i forrige uge kostede omkring 5.400 kroner. Radeon HD 7970 er desuden tilgængelig for 2.300 kroner, en nedjustering på minimum 200 kroner. Radeon HD 7950 falder er dog ikke faldet i pris, men set ud fra udviklingen på det amerikanske marked, er det måske bare et spørgsmål om dage, men faldet bliver nok maksimalt på 200 kroner. Disse vedvarende nedjusteringer kaster brænde på rygterne om, at AMD's næste generation er lige på trapperne. Vi er meget spændte på at se, hvad det medfører.

Modspillet af rabatterne på de dyre modeller er en beskeden prisstigning på Radeon HD 6670 DDR3, som dog stadig er tilgængelig for 450 kroner, men prisen stiger måske mere i løbet af måneden. HD 6570 DDR3 er stort set er det samme kort med en lavere clockhastighed, så hvis HD 6670 stiger til over ~480 kroner, bør du hellere vælge HD 6570 DDR3 og spare en halvtredser. En simpel lille overclockning af 6570, kan desuden nemt få den op på samme niveau som den DDR3-udstyrede 6670'er.

Hvorfor ikke Radeon HD 7730 DDR3 i stedet? Fordi den ikke levere en stor nok performance forbedring i forhold til Radeon HD 6570, og så koster den eneste tilgængelige 7730'er 540 kroner. Selv hvis den var hurtigt nok, så ligger 7730 alt for tæt på 7750, der i forvejen er ubehageligt tæt på 7770, hvilket forklarer det store spring i vores anbefalinger fra 450 til 720 kroner.

Lidt noter angående vore anbefalinger

Her er et par retningslinier når du læser denne artikel:
  • Dette er en liste for gamere der vil have den bedste ydelse til prisen. Hvis du ikke spiller computerspil, så er grafikkortene på denne liste dyrere end det du vil have behov for. Vi har tilføjet en referencekolonne i hierarkiskemaet med integrerede grafikprocessorer til dette formål.

  • Kriteriet for at komme på listen er strengt taget forholdet mellem pris og performance. Vi erkender at anbefalinger for brug af flere grafikkort, som eksempelvis to Radeon kort i CrossFire, eller to GeForce kort i SLI typisk kræver et bundkort der understøtter enten CrossFire eller SLI samt et kabinet med nok plads til at installere mere end ét grafikkort. Det kræver også en mere muskuløs strømforsyning i forhold til hvad et enkelt grafikkort kræver og de vil med al sandsynlighed udlede mere varme end et enkelt kort ville gøre. Det er en god idé at have disse faktorer i tankerne, når du overvejer hvilket udstyr du har tænkt dig at købe. I de fleste tilfælde forsøger vi at finde et enkelt kort som hæderligt alternativ i nogenlunde samme prisklasse, for dem der ikke ønsker et dual-grafikkort setup.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig fra dag til dag. Vi kan ikke basere vore beslutninger på kort der flukturerer i pris konstant, men vi kan anbefale nogle gode grafikkort, som du med al sandsynlighed ikke vil fortryde til de priser vi nævner.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med e-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra de fysiske butikker eller fra udlandet.

  • Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, som også er tilgængelig i detailhandlen.
  • Skrevet af: Don Woligroski
    Oversat af:: Martin Graversen