AfterDawn.com

De bedste SSD’er til prisen: August 2012


Hvis du endnu ikke har erstattet din harddisk med en SSD, er det tid til at få gjort noget ved det. Producenterne har endnu engang skåret betydeligt i priserne. Selv om du har et stramt budget, er der stadig en del fornuftige SSD'er til under 1.500 kroner. Der kan dog være tale om et midlertidigt tilfælde, da mange butikker kører med "tilbage til skolen"-udsalg.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid til at fordybe sig i dem. I den sidste ende, har en hver entusiast udelukket brug for den bedste SSD indenfor en bestemt prisklasse.

Men hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i alle anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD’er i forskellige prisklasser.


Opdateringer i august
Vores engelsksprogede modersite har endeligt fået mulighed for, at teste hele den nye Agility 4-serie fra OCZ. Den færdigredigerede artikel kommer snart op på TomsHardware.com, men vi kan allerede afsløre en mindre teaser: Overordnet set, kan vi forvente nogle imponerer testresultater. Som den budgetorienterede afledning af producentens Vertex 4, er Agility 4 en værdig efterfølger til Agility 3. Vi har dog alligevel et par klager. Selv med udgangspunkt i de seneste prisnedjusteringer, koster de forskellige kapacitetsmodeller fra Agility 3- og 4-serierne næsten det samme. Den ældre SandForce-baserede Agility 3 er dog en smule hurtigere i vores trace-baserede tests. Hvilket resulterer i, at det på nuværende tidspunkt føles som om, at man får mere performance for sine moneter med Agility 3.Diskussionen ender dog med at blive en smule meningsløs. For når det gælder prisen, er det relativt begrænset hvor stor forskellen er imellem de budgetorienterede Agility- og de performanceorienterede Vertex-familier. I sær hvis man udnytter forskellige rabatter eller finder de bedste tilbud. Det ligger derfor mere naturligt for os, at anbefale den hurtigere Vertex-serie.

Men der er lidt mere til historien; for da vi oprindeligt anmeldte Vertex 4 blev den generet overhalet af Vertex 3. Men vores modersite har siden testet og analyseret de seneste forbedringer med firmware version 1.5, som i bund og grund satte den nye SSD på lige fod med sin forgænger. I tidsrummet imellem vores originale artikel og nu, er 256 GB-udgaven næsten 25 % hurtigere.

Dette ændrer vores opfattelse af Vertex 4, da OCZ nu har et produkt, der i langt højere grad er i stand til at matche ydeevnen af den tidligere Vertex 3. Vertex 4 lader derfor mere end nogensinde før til at være en stærk konkurrent til Samsungs 830'er, hvis man er på udkig efter en performanceorienteret SSD, der ikke bliver påvirket af om man arbejder med komprimerbar data eller ej.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:

  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer til bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipset er tilgængeligt, kan idéen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.

  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere alle SSD'erne. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener, er det bedste valg, baserede på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man både brug for et operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor nød til at prioritere kapaciteten relativt højt.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldige i op til en måned, efter artiklen er blevet offentliggjort, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til, at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.

  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over vores mål med denne artikel.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: