AfterDawn.com

De bedste SSD’er til prisen: Juli 2012


Selv om de sidste par måneder har budt på et par nye SSD-serier, er det begrænset hvor teknisk revolutionerende de har været, og det er endnu mere begrænset hvor meget SSD-priserne er faldet i løbet af juli-måned.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid til at fordybe sig i dem. I den sidste ende, har en hver entusiast udelukket brug for den bedste SSD indenfor en bestemt prisklasse.

Men hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i alle anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD’er i forskellige prisklasser.


Opdateringer i juli
Mens priserne per gigabyte for SSD'er forsætter med at falde (en smule), har SSD-scenen været relativt stille. Vores amerikanske modersite har i denne agurketid taget et nyt kig på OCZ's Vertex 4, efter de udgav den seneste firmwareopgradering: version 1.5 – Læs den engelske artikel her: OCZ Vertex 4 128 GB: Revisiting Write Performance With Firmware 1.5.

Der er ikke rigtig kommet nogle nye solid-state-drev, som er værd at diskutere i denne omgang, og de ubetydelige prisændringer, har ikke overraskende haft en stillestående påvirkning af vores anbefalingsliste.

Vi vil i stedet bruge lejligheden til at forklarer hvordan vores månedlige anbefalingsliste bliver skabt. Det er ingen hemmelighed, at vi tager udgangspunkt i vores amerikanske brødres månedlige anbefalingsartikler, men i modsætning til CPU og grafikkort-markedet, er udvalget af SSD'er langt mere kompliceret og omfattende. Vi bruger derfor meget tid på at tilpasse anbefalingslisten til det danske marked, og det er ikke kun tilgængeligheden af forskellige SSD'er som er mere begrænset i Danmark. Priserne på specifikke SSD-modeller afviger også ofte fra amerikanernes anbefalinger, hvilket i den sidste ende har meget at sige, når man skal anbefale den bedste SSD til en bestemt pris.

Selv om vi bruger meget tid på at tilpasse de amerikanske anbefalingslister, har vi måske overset et bedre drev til en specifik pris, og hvis det er tilfældet, eller hvis i har spørgsmål til vores anbefalinger, må i endelig skrive en kommentar til artiklen eller kontakte os på: support@tomshardware.dk.

God fornøjelse med vores månedlige anbefalingsliste over de bedste SSD'er til prisen.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:

  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer til bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipset er tilgængeligt, kan idéen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.

  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere alle SSD'erne. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener, er det bedste valg, baserede på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man både brug for et operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor nød til at prioritere kapaciteten relativt højt.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldige i op til en måned, efter artiklen er blevet offentliggjort, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til, at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.

  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over vores mål med denne artikel.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: