AfterDawn.com

De bedste SSD’er til prisen: Juni 2012


Vi har endnu engang bemærket en lang række prisfald på SSD-markedet. Crucials 512 GB m4 koster nu under 3.000 kroner. Vi har en masse andre anbefalinger, så hvis du har holdt dig fra en SSD-opgradering indtil nu, bør du straks overveje en af månedens mange tilbud.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid til at fordybe sig i dem. I den sidste ende, har en hver entusiast udelukket brug for den bedste SSD indenfor en bestemt prisklasse.

Men hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i alle anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD’er i forskellige prisklasser.


Opdateringer i juni

Med introduktionen af Agility 4, har OCZ nu en komplet produktportefølje til både entusiaster og mainstream forbrugere, som ikke er baseret på SandForces controllere. Nogle forbrugere har dog givet udtryk for, at der ikke er nogen grund til at blive for begejstret over Vertex 4 og Agility 4. Det er nemlig sandt, at OCZ i bund og grund er gået fra den ene tredjeparts controller-producent til en anden tredjeparts virksomhed (Marvell), men vi vil under alle omstændigheder understrege, at OCZ er en af de mest aggressive til at presse SSD-priserne i bund.

OCZ yder også en ihærdig indsats, for at opdatere og dermed optimere deres eksisterende produkters performance og stabilitet. Virksomheden frigav fornyligt version 1.4RC firmware til Vertex 4, som markant forbedrede drevenes sekventielle skrivehastighed. Vores engelske modersite har bekræftet denne forøgede hastighed. De undersøgte dog også konkrete situationer, hvor drevet ikke kunne opfylde de lovede hastigheder. Det er ikke ens betydning med, at vi er mindre begejstret for Vertex 4, men vi syntes nu alligevel at forbrugerne fortjener en så detaljeret forklaring som muligt. Læs mere om Vertex 4 med firmware 1.4RC i den engelske artikel: OCZ Vertex 4 128 GB: Testing Write Performance With Firmware 1.4.

Selvom vi (eller vores engelske modersite) endnu ikke har haft mulighed for at teste Agility 4, er der ifølge de tilgængelige specifikationer tale om en mindre opgradering til Agility 3, takke være en forbedret tilfældig input/ouput-performance.De lave priser bør dog ikke være altafgørende, i sær ikke når der er tale om lagringsmedier. Med henblik på at opnå en langsigtede sikkerhed af vigtige filer, er de fleste villige til at betale ekstra for en problemfri drift og en garanti for, at virksomhedens kundeservice vil yde en ekstra indsats for at gøre en glad.

Det er ganske vist utroligt svært at kvantificere, og derfor nærmest umuligt at tage højde for dette i vores vurdering af SSD'er. Producenterne finder dog på andre måder, at tilføje en konkret merværdi til deres produkter. Intels og efterhånden en del andre producenter tilbyder specifikke SSD-serier med fem års garanti, frem for de sædvanlige 3 år. I USA pakker Intel for eksempel også deres SSD 320-modeller med et eksemplar af Battlefield 3, og Samsung opdaterer deres 830-serie med nøgler til Ghost Recon: Future Soldier. Det er uvist hvornår denne tendens finder vej til de danske butikker, men en SSD kan hurtigt blive mere interessant, hvis der følger et godt spil med i prisen.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:

  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer til bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipset er tilgængeligt, kan idéen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.

  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere alle SSD'erne. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener, er det bedste valg, baserede på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man både brug for et operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor nød til at prioritere kapaciteten relativt højt.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldige i op til en måned, efter artiklen er blevet offentliggjort, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til, at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.

  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over vores mål med denne artikel.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: