AfterDawn.com

De bedste SSD'er til prisen, opdateringer i maj


Vi ventede med at opdatere denne måneds anbefalinger, til efter Intel lancerede deres SSD 330-serie. De nye drev vil dog ikke påvirke listen, da markedets øvrige SSD'er generelt er faldet meget i pris.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid, til at fordybe sig i dem. I den sidste ende, har en hver entusiast udelukket brug for den bedste SSD, indenfor en bestemt prisklasse.

Men hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i alle anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker, i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste, over de bedste SSD’er i forskellige prisklasser.


Opdateringer i majVi kommer ofte med flere forbehold, når vi skriver om solid-state-drev. Et drev klarer sig for eksempel godt i sekventielle læse- og skrive-opgaver, men håndterer ikke tilfældige I/O'er så godt. Et andet drev har af en ukendt årsag et meget højt strømforbrug i forhold til de andre. Og når det kommer til SandForce-baserede SSD'er, indfrier de kun deres højeste performance-potentiale, når man flytter rundt på komprimerbar data.

Lad os for en gang skyld slå det fast. Alle der går fra en harddisk til en SSD (næsten uanset hvilken) vil opleve en massiv forbedring i performance, et meget mindre strømforbrug og en utrolig lav responstid, også selv om vores benchmarkresultater, som oftest sammenligner solid-state-teknologien med sig selv, indikerer en betydelig indbyrdes forskel. Ikke desto mindre syntes vi det er vigtigt, at fortælle dig hvordan hver arkitektur, og endnu mere specifikt, hvordan hvert enkelt drev opfører sig i forhold til dens konkurrenter.

På grund af dette, er vi klar over at mange er varsomme overfor SandForce-baserede drev, i sær fordi deres ydeevne ændrer sig i forhold til arbejdsbyrden. Det siger dog noget, at Intel er controller-producentens nyeste kunde. Vores amerikanske moderside anmeldte fornyligt deres high-end drev til desktops i artiklen: Intel SSD 520 Review: Taking Back The High-End With SandForce. Selv om vi bestemt sætter pris på Intels bestræbelser (især deres fem års garantidækning), forbliver den høje pris en barriere for de fleste, der ønsker en SSD de kan betro med deres vigtige data.

Hvis du kan se bort fra det faktum, at Intel benytter den samme controller som deres billigere konkurrenter. En anden ting, der er med til at definere SSD 520'erens performance, er dens hukommelsesinterface. SSD-producenter kan vælge imellem Toggle-mode DDR, synkron ONFi- og asynkron ONFi-NAND. Intel benytter 25 nm synkron hukommelse, for at opnå gode, men ikke de bedste mulige, benchmarkresultater.

Intel har netop lanceret endnu en serie af SandForce-baserede SSD'er, som vi anmeldte i: Intel SSD 330 anmeldelse: 60, 120 og 180 GB modeller benchmarket. Det viste sig, at SSD 330'erne sandsynligvis er mere attraktive for prisbeviste entusiaster. De er i bund og grund hardware-kloner af SSD 520'erne, inklusiv den samme controller og NAND. Vi vil tro, at Intel udvælger drev med en lav performance eller begrænser deres hastigheder med en specifik firmware. De er dog stadig en smule hurtigere end SandForce-baserede drev med asynkron NAND, som for eksempel OCZ's Agility 3. SSD 330'erne kommer kun med en tre års garantiperiode, men de bakkes stadig op af Intels solide generalieblad for pålidelighed og support.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:

  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer til bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipset er tilgængeligt, kan idéen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.

  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere alle SSD'erne. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener, er det bedste valg, baserede på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man både brug for et operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor nød til at prioritere kapaciteten relativt højt.

  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldige i op til en måned, efter artiklen er blevet offentliggjort, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til, at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.

  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.

  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over vores mål med denne artikel.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: