AfterDawn.com

De bedste SSD’er til prisen: Marts 2013


Der sker ikke så meget i SSD-verden for tiden, men priserne fortsætter med at ændre sig. Nogle går op, mens andre går ned i pris. De fleste lander heldigvis forsat under 6 kroner per gigabyte. På baggrund af de seneste justeringer opdater vi vores anbefalingsliste.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid til at fordybe sig i dem. En hver entusiast har i den sidste ende udelukket brug for den bedste SSD indenfor et bestemt budget.

Men hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i alle anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD’er i forskellige prisklasser.


Opdateringer i marts
Samsungs 840 Pro og OCZ's Vector presser virkelig SATA 6Gb/s-interfacet til dets grænse. Det er ærligtalt svært at forstille sig, at man kan få meget mere performance ud af det eksisterende lagringsinterface. Hvis man som hardwareentusiast har brug for mere fart på lagringen i ens desktop, kan man sætte et RAID-system op, gå over til PCI-Express-baserede SSD'er (selvom det stadig er et dyrt nichemarked) eller vente på SATA Express.Ratifikationsprocessen for SATA Express er først lige begyndt, så hvor kan SSD-producenterne ellers forsøge at skille sig ud fra mængden? Hvis vi har en tilfredsstillende forventning til drevets pålidelighed, går vi i dag mest efter prisen. Selv om flere og flere SSD'er fortsætter med at falde under 6 kr./GB, er solid-state-lagring stadig langt dyrere end konventionelle magnetiske harddiske Og så længe denne betydelige prisforskel eksisterer, vil kombinerede løsninger forsat give mest mening, hvor man matcher nogle mindre mængder af NAND-baserede lagring med en større disk.

Til dem, der stadig benytter et konventionelt lagringsdrev i selv en ældre maskine, kan vi ikke sige nok om hvor betydningsfuld en opgradering til solid-state-drev kan være - i det mindst for Windows og dine mest performance-orienterede applikationer. Det er en fantastisk måde at puste nyt liv i et system, der føles gradvist langsommere. En læser skrev fornylig til mig, at han lige har opgraderet hans Core 2 Duo-baserede desktop med en 256 GB m4 SSD. Han er så glad for resultatet, at han har udsat en planlagt platformopgradering med mindst et halvt år. En SSD gør virkelig en stor forskellige, tag ikke kun vores ord for det; du vil aldrig se tilbage.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:

  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer til bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipset er tilgængeligt, kan idéen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.
  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere alle SSD'erne. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener, er det bedste valg, baserede på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man både brug for et operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor nød til at prioritere kapaciteten relativt højt.
  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldige i op til en måned, efter artiklen er blevet offentliggjort, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til, at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.
  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.
  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over vores mål med denne artikel.
Skrevet af: Andrew Ku
Oversat af:: Martin Graversen
Seneste opdateret den: