AfterDawn.com

De bedste SSD’er til prisen: Oktober 2013


Oktober bød ikke på nogen spændende lagringsrelaterede nyheder, men den mest generelle nyhed er måske også den bedste: priserne på SSD'er er nemlig begyndt at falde igen. Selv hvis de ikke var faldet i pris, har solid-state-lagring aldrig været billigere. Det er fortsat et godt tidspunkt at investere i en SSD.

Detaljerede specifikationer og anmeldelser af solid-state-drev er fantastiske, men kun hvis man har den nødvendige tid til at fordybe sig i dem. En hver entusiast har i den sidste ende udelukket brug for den bedste SSD inden for en bestemt prisklasse.

Hvis du ikke har tiden til at sætte dig ind i alle anmeldelserne, eller hvis du ikke føler dig helt sikker i din evne til udvælge det helt rigtige drev, så frygt ej. Vi her på Tom’s Hardware kommer dig til undsætning med en enkel liste over de bedste SSD'er i forskellige prisklasser.


Oktober-opdateringer: Et stille marked
Sidst vi opdaterede denne artikelserie var for to måneder siden, og det er begrænset, hvor meget, der sket på markedet siden. Med skiftet fra sommerens agurketid til årets fjerde kvartal, vil dette helt sikkert ændre sig. Industrien har givet udtryk for, at de vil fortsætte med at presse mere ud af de i forvejen højtydende SSD'er med 20 nm-NAND, og ikke nok med det, så er næste generation af flashhukommelse lige rundt om hjørnet. Mange ældre drev, som ikke har taget skiftet til den nyeste flash-teknologi forbliver selvfølgelig tilgængelige på markedet, et eksempel på dette er Intels SSD 520.

Hvad nye udgivelser angår, er Intels SSD 530 måske den mest bemærkelsesværdige lancering, selvom der var tale om en diskret udgivelse. Intels SSD 520 var i stærk kontrast en af 2012's mest omtalte introduktioner, hvilket begyndte en æra for SandForce-baserede SSD'er, der fortsætter i dag. Takket være forbrugernes accept, kombineret med opfattelsen af, at Intels bud på SandForces-teknologien var mere pålidelig end konkurrenternes, blev SSD 520 (tidligere kendt som Cherryville) en gylden standard inden for SandForce-baserede desktopdrev. Selvom det faktisk ikke var hurtigere og kostede mere, blev det et populært produkt.

Intels SSD 530 er med dens 20 nm-flash og et, ehm, pænere ydre, indstillet til at erstatte SSD 520.I andre nyheder, er den gennemsnitlige pris på 1 TB-klassen af SSD'er lavere end nogensinde før. Crucials 960 GB M500 kan nu købes for ned til 3680 kroner, hvilket er omkring 300 kroner mindre end for to måneder siden. Det samme gælder for Samsungs 840 EVO 1 TB, der nu kan erhverves for omkring 4.000 kroner. Det er afgjort gode tider, for folk, der er på jagt efter store solid-state-kapaciteter. Det har aldrig ikke været et bedre tidspunkt at hoppe med på SSD-vognen.


Bemærkninger til vores anbefalinger
Et par retningslinjer man bør huske, når man læser resten af artiklen:

  • Hvis du ikke har brug for meget hurtigt at kopiere flere gigabyte data eller loade spil på et øjeblik, er der ikke noget galt i at holde sig til en mekanisk harddisk. Denne liste er tiltænkt folk, der ønsker den performance og reaktionsevne, som SSD'er bringer til bordet, indenfor et specifikt budget. Og nu hvor Intels Z68 Express-chipset er tilgængeligt, kan idéen om SSD-baserede caching også spille ind, for de mindre krævende entusiaster.
  • Vi benytter adskillige kriterier til at rangere alle SSD'erne. Vi forsøger at ligestille ydeevne og kapacitet på hvert prisniveau, og derudfra anbefale det drev vi mener, er det bedste valg, baserede på vores egne erfaringer, sammen med indsamlede informationer fra andre sider. Nogle personer går udelukket op i performance, men man kan ikke ignorer kapacitets-dilemmaet, når man forsøger at balancere prisen med andre variabler. Hvis man for eksempel ejer et mobilet system, har man typisk kun plads til et drev. Og på en desktop har man både brug for et operativsystem, krævende programmer og spil. Vi er derfor nød til at prioritere kapaciteten relativt højt.
  • Priser og tilgængelighed ændrer sig på daglig basis. Vores udvalgte anbefalinger er derfor kun gyldige i op til en måned, efter artiklen er blevet offentliggjort, men vi kan ikke garanterer for noget ud over denne periode. SSD'ers prisfastsættelse er i sært konkurrence orienteret, og en prisforskel på 100 kroner, kan være grund nok til, at en SSD kommer med på listen, mens en anden udelades. Du bør kun bruge vores liste som en guide, når du handler ind, men du bør altid selv dobbelttjekke informationer og priser.
  • Priserne er baseret på de bedste priser fra danske webshops med E-mærket. Priserne vil helt sikkert variere fra fysiske butikker og fra udlandet.
  • Der er desuden tale om priser for nye SSD'er. Vi nævner ingen brugtpriser eller priser på OEM-produkter, de kan sikkert repræsenterer nogle gode tilbud, men det går ud over vores mål med denne artikel.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. De bedste SSD'er til prisen, opdateringer i oktober
  2. 2. De bedste SSD’er: 64 GB til 180 GB
  3. 3. De bedste SSD’er: 256 GB
  4. 4. De bedste SSD’er: Over 256 GB
  5. 5. SSD performance-hierarki
Skrevet af: Christopher Ryan
Oversat af:: Martin Graversen