AfterDawn.com

Det tredje fjerne skrig


Den tredje Far Cry titel er et mere imponerende spil end forgængeren. Men hvor store krav stiller det til din hardware? Vi har benchmarket 15 forskellige grafikkort og otte forskellige CPU'er, så vi kan finde ud af det.

Far Cry serien har en fremtrædende placering i PC spillenes historiebøger. Tilbage i 2004, mens alle var travlt optaget af at savle over John Carmacks kommende Doom 3, som så fantastisk ud på de udgivne screenshots, kom en lille ny udvikler på gaden med sin egen first person shooter, få måneder før id's titel. Spillet var Far Cry og det var i stand til at imponere de garvede spillere, som var vant til indelukkede level designs. Selvom Doom 3 blev en kæmpemæssig kommerciel succes, var Far Cry en respekteret titel. Det definerede hvad en open-world sandbox shooter burde være. Der er ingen rigtig eller forkert måde at spille det på. Du kunne snige dig frem eller skyde løs.


En smuk udsigt.

Crytek var ikke involveret i Far Cry 2. I stedet blev serien overdraget til Ubisofts Montreal udvikler. Det blev en efterfølger af navn, men det havde ikke meget til fælles med forgængeren, måske på nær palmetræerne. Spillet modtog generelt positive anmeldelser, men det var et spil der hurtigt gik i glemmebogen.


Ship ahoy!

Derfor kunne man have sine forbehold for Far Cry 3; mon det var endnu en efterfølger, der forsøger at høste penge på en velkendt spilserie? Heldigvis ikke. Ubisoft har været i stand til at skabe en helt speciel spiloplevelse. Det har de samme åbne tropiske landskaber kombineret med udforskning i stil med The Elder Scrolls serien, såvel som et loot system, base-overtagelser (som i Battlefield), et stort udvalg af fartøjer (som i Just Cause) samt en håndfuld unikke innovationer.


Udposten er sikret, så hejser vi flaget.

En længerevarende interaktiv start på spillet introducerer hovedkarakteren for spilleren. Vi er forsigtige med ikke at afsløre nogle af detaljerne, men en advarsel er på sin plads: du bør undgå titlen, hvis du ikke har nogen selvkontrol. Det er nemlig meget vanedannende og kan hurtigt stjæle en masse af din tid; tid som måske er bedre spenderet med din familie.


Det minder lidt om Half-Life 2.

...og det er kun singleplayer kampagnen. Vi vil ikke kigge nærmere på co-op og multiplayer, fordi vort mål er at måle PC'ens hardware performance. Det er svært at gøre i et multiplayer spil, så lad os tage et nærmere kig på spillets grafikindstillinger.


Bad guys er røde og de skal mejes ned.
Skrevet af Michael Larsen
Seneste opdateret den: