AfterDawn.com

Hvem sælger den bedste 3 TB harddisk?


Harddiske der kan opbevare 3 TB data skal man være meget forsigtige med at vælge, for de fungerer ikke nødvendigvis som forventet. I denne anmeldelse af fire diske med høj kapacitet, sammenligner vi produkter fra Hitachi, Seagate og Western Digital, samt ser på enhedernes medfølgende problemer.

De seneste 3,5" harddiske tilbyder en lagerkapacitet på op til 3 TB. Western Digital var de første med deres Caviar Green WD30EZRS, og nu har Hitachi og Seagate tilføjet konkurrerende produkter til deres sortiment.

I denne sammenligning sætter vi disken fra Western Digital op i mod sine 3 TB konkurrenter; i form af to harddiske fra Hitachi (Deskstar 5K3000 HDS5C3030ALA630 og Deskstar 7K3000 HDS723030ALA640), samt Seagates Barracuda XT ST33000651AS.Det ser bestemt imponerende ud med harddiskenes 3 TB labels, men man skal være meget opmærksom, da mange computere ikke er i stand til at genkende og udnytte drevene korrekt. Det kræver nemlig en bestemt platform og et velegnet operativsystem, for at få dem til at køre efter hensigten. Og du kan glemme alt om at bruge dem som et boot-drev, med mindre dit bundkort er udstyret med en UEFI (Unified extensible firmware interface).

Trods disse konfigurations relaterede problemer (som man med tiden er nød til at overkomme, hvis man i fremtiden vil have endnu større harddiske), repræsenterer 3 TB drevene stadig en vigtig milepæl for lagringsmiljøer, enten i hjemmet eller i virksomheder. SSD'er er på mange punkter overlegne, men de er bestemt ikke i stand til at erstatte konventionelle harddiske, når det kommer til grundlæggende datalagring. Som et resultat af høj kapacitet, lav pris pr. gigabyte og et lavt strømforbrug pr. gigabyte, forbliver mekaniske harddiske det eneste fornuftige valg til backup, arkivering og bruger data.

Ydeevne og energibesparelse
Vores testkandidater kan deles op i to forskellige lejre. Den ene består af Western Digital Caviar Green og Hitachi Deskstar 5K3000 HDS5C3030ALA630. Deres moderate spindelhastigheder resulterer i et lavt strømforbrug, moderate temperaturer og minimal støj.

Den anden gruppe består af Hitachi Deskstar 7K3000 og Seagate Barracuda ST33000651AS XT. Med deres 7200 RPM-hastigheder kan man forvente en bedre ydeevne. energibesparelse er ikke det primære fokus for disse produkter, hvilket tydeligt kommer til udtryk i deres noget højere strømforbrug.
Skrevet af Martin Graversen
Seneste opdateret den: