AfterDawn.com

En weekend med Google Glass


Googles 'Glass Explorer Edition'-sæt dukkede for et par uger siden op på mit dørtrin, og jeg har levet med den lige siden. Vi er klar med vores førstehåndsindtryk af enhedens ergonomi, etikette, funktionalitet, ydeevne og fremtiden for Googles beklædelige computer.

Vil du gerne føle dig som en berømthed (eller som et redskab, er der nogen forskel?) i en by som Bakersfield, Californien? Så prøv at gå ind i en AT&T-butik eller et lokalt bryggeri iført Google Glass, eller bemærke hvordan andre bilister laver et dobbelt-take i dit perifere syn. Jeg gjorde alle tre og mere til i forrige weekend. Alle spurgte: "Er det de nye briller fra Google? Hvordan virker de? Må jeg prøve?"

Sandheden er, at der faktisk er et ton af nye ting man skal lære med Google Glass Explorer Edition. Den leveres i en dramatisk emballage, som man med besvær kan få åbnet og afsløre den beklædelige computer, der ligger placeret oven på det nærmeste du kommer et instruktionssæt: Indikationer for enhedens knapper og funktioner i punktform.Pakken inkluderer også et solbrilleglas (Glass Shades) og almindeligt brilleglas (Glass Shield), den førstenævnte, er resultatet af et samarbejde mellem Maui Jim og Zeal Optics, og den sidstnævnte kan beskytte dine øjne på blæsende dage. Du kan selvfølgelig også bruge Glass uden brilleglas. En stofpose med hærdet bund kan beskytte Glass, når du ikke bruger dem. Et fleksibelt USB-kabel kan både oplade og overføre data, mens en alternativ USB-til-vekselstrømsadapter kan bruges som en alternativ og mere effektiv strømkilde.

Når det kommer til hardwaren, er jeg vant til at dykke direkte ned i de tekniske specifikationer, da de ofte giver de bedste indikationer for ydeevnen. I dette tilfælde, er Glass' indmad umiddelbart ikke særligt relevant (Jay Lee, en Google apps-udvikler, har dog fundet ud af, at enhedens SoC (system on chip) er en TI OMAP 4430). Brugeroplevelsen er langt vigtigere for smart-brillerne, hvilket involverer hastighed, funktioner, vægt, batterilevetid og brugergrænsefladen.

Det sagt, så er det stadig rart at vide, hvad Glass kan og ikke kan klare:

Google Glass tekniske specs
SkærmSvarer til en 25-tommer HD-skærm fra en afstand på otte meter
KameraBilleder: 5 MP
Video: 720p
LydBenlednings transducer
ForbindelserWiFi: 802.11b/g (kun 2.4 GHz)
Bluetooth
Lagring12 GB brugbar hukommelse; 16 GB i alt
OpladningBundet mikro-USB-kabel og oplader
KompatibilitetMyGlass app på Android 4.0.3, med GPS- og SMS-understøttelse


Glass' ergonomi
Nå men, hvad er vores umiddelbare førstehåndsindsryk af at have smart-brillerne på og gå rundt med dem? Glass er ikke en af den slags enheder, som du nemt kan forlade dit hjem med og diskret gemme væk, hvis du føler dig nedstirret af nysgerrige forbipasserende. Rammen er meget fleksibel, den kan faktisk holde til at blive bøjet relativt meget, men man kan ikke folde armene tilbage. Du er derfor nød til at have dem på, holde dem i hånden eller bære rundt på dem i den beskyttende stofpose.

Du vil sandsynligvis heller ikke tage Glass af på grund af fysisk gene. Sagt på en anden måde; de sidder rigtig godt. Brillernes konfigurerbare bro sad fint på min næset, og jeg oplevede ingen ubehag af at bære Glass i flere timer ad gangen. Explorer Edition-sættet kom med to ekstra sæt næsepuder, så jeg er sikker på, at hvis de originale ikke passede ordenligt, kunne jeg have fået dem til det.

Du vil også bemærke, at en af Glass' arme er længere end den anden. Siden med al elektronikken strækker sig en smule bag mit hoved – men ikke så meget at det irriterer mig, når jeg læner hovedet tilbage i bilen. Det ser dog ud som om, at Glass er en smule ubalanceret i forhold til ens ansigt, men briller er så lette, at det ikke er så synligt. På en digital vægt vejer Glass 43 g (uden brilleglas), mens mine Ray-Ban Warriors vejer 37 g.Jeg bærer normalt ikke briller eller kontaktlinser, så det var ikke noget problem for mig, at montere det medfølgende solbrilleglas (også kaldet Shades) i løbet af dagen, da jeg fik brug for beskyttelse i mod solen. Flere personer med egne korrigerede linser, som har været ivrige efter at prøve Glass, måtte dog skuffende indse, at brillerne er inkompatible med andre brilleglas. Den gode nyhed er dog, at Googles team allerede har lagt en plan, så de i en nær fremtid kan understøtte brilleglas med styrke. Virksomheden indrømmer i øvrigt, at øjenbelastninger eller hovedpine ikke er uhørt med Glass. Jeg kan stadig huske, da Half-Life 2 udkom og nogle spillere fik kvalme. Dette vil ligeledes være en teknologi, som ganske enkelt ikke kan enes med alles fysiologi.

Det eneste andet problem jeg stødte på, var en tendens til at holde fast i Glass' mere afstivede højre side. For det er her al elektronikken er gemt væk (især touchpaden). Jeg tog et utal af billeder af jorden, da jeg gik rundt med brillerne i hånden. Aktiveringen af på-hovedet-detektionen burde have fixet dette problem, men den er åbenbart ikke fejlfri, for sensoren, der skulle være kalibreret til mit ansigt, opfangede stadig input fra mine hænder.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. En weekend med Google Glass
  2. 2. Glass' etikette
  3. 3. Glass' praktiske anvendelighed
  4. 4. Glass' performance
  5. 5. Kravene for Glass
Skrevet af: Chris Angelini
Oversat af:: Martin Graversen