AfterDawn.com

Clover Trail+: Viser et års fremskridt


Intel har 10 Atom-drevne smartphones i mere end 20 lande, men kun en af dem er tilgængelig i Danmark. Producenten håber at en opdatering af platformen med bedre hardware og nye funktioner, kaldet Clover Trail+, kan forny interessen.

Jeg er overbevist om, at jeg på et tidspunkt i 2013 endeligt får en tablet i hænderne, som jeg anser for at være perfekt til alle mine behov. Det ender højst sandsynlig nok med at blive en kombination af x86-hardware og Windows.

Men mens Intel tilsyneladende er en generation fra at få større indflydelse på markedet for high-end tablets, har producenten endnu ikke set så meget momentum bag Atom-drevne smartphones.

Vi kan heller ikke tillade os at være alt for kritiske. Single-core og Hyper-Threading-Atom Z2460-processoren dukkede trods alt først op sidste år, og den er tilgængelig i 10 modeller i mere end 20 lande. Ingen af de Intel-baserede smartphones er dog udkommet i USA, og i Danmark kan man kun købe Motorolas RAZR I. De seneste Intel-relaterede smartphone-nyheder omhandler i øvrigt Lexigton-platformen, der er bygget med en single-core Atom-processor og er skræddersyet til vækstmarkeder. Konceptet har allerede en håndfuld sejre, og Intel forsætter med at fokusere på kompetent grafik og 1080p-videoafspilning, selv i billigere telefoner.Men før Intel går over til sin næste 22 nm-baserede arkitektur-generation, har de opgraderet den eksisterende Medfield-serie, med en performance-orienteret efterfølger, kaldet Clover Trail+. Den nye SoC (system on a chip) har en anden Hyper-Threaded x86-kerne, så den kan jonglere med op til fire tråde samtidigt. Den er endvidere udstyret med den kraftigere PowerVR SGX544MP2 IP-blok, som ikke kun fordobler Medfields grafiske evner, men den kører også med op til 533 MHz, i stedet for 400 MHz. Intel garanterer op til tre gange så høje 3D-performanceperesultater.

Atom Z2580Atom Z2560Atom Z2520
CPU-
frekvens
Op til 2 GHzOp til 1.6 GHzOp til 1.2 GHz
Proces-
teknologi
32 nm
CPU-
performance
Dual-core Saltwell med Hyper-Threading
HukommelseDual-channel 32-bit interface; Op til LPDDR2-1066
GrafikPowerVR SGX544MP2, 533 MHz BoostPowerVR SGX544MP2, 400 MHzPowerVR SGX544MP2, 300 MHz
Skærm-
support
WUXGA (1920x1200)
KameraPrimær: 16 MP; Sekundær: 2 MP
ModemXMM 6360


Ligesom vi så det med Medfield-platformen, har Intel bygget et nyt telefonreferencedesign baseret på Clover Trail+, der optimerer hardwaren og softwaren-kombinationen. Telefonen kan også med det samme tiltrække nye kunder (håber de).

Lenovo fremviste faktisk deres IdeaPhone K900-smartphone til dette års CES-messe, som er baseret på referenceplatformen. Med en tykkelse på 6,9 mm er det den tyndeste Intel-baserede telefon til dato, og alligevel tilbyder den en 1080p-opløsning med mere end 400 PPI (pixels per inch). iPhone 5 er til sammenligning 7,6 mm tyk.

Indholdsfortegnelse

  1. 1. Clover Trail+: Viser et års fremskridt
  2. 2. Definerer en ny platform
Skrevet af: Chris Angelini
Oversat af:: Martin Graversen
Seneste opdateret den: