AfterDawn.com

Julegaveræset - Et headset til spil, fitness og mobilen


Det er blevet tid til julegaveræset og har du endnu ikke fået alle gaverne på plads, er her en række af vore anbefalinger, til gameren, media center afficionadoen, laptop brugeren eller ham/hende, der generelt bare er svær at købe gave til. Du kender dem godt. Den person i familien, der bare ikke ønsker sig noget, eller som kun ønsker sig en enkelt ting.

Vi håber at de produkter vi har fundet frem til dig kan inspirere dig til køb af gave til ham eller hende, som du endnu ikke har været i stand til at finde på noget til.

I denne artikel anbefaler vi fire forskellige headsets, som alle kunne egne sig godt til en gave. Hvadenten det er til gameren, fitness-freaken eller den trendy smartphone bruger, så er her et godt udvalg af produkter, som burde kunne glæde de fleste.

Fire headsets og en begavelse

Lydkvalitet er en ofte en meget overset faktor. I hvert fald for dem der ikke har udprægede audiofile tendenser. Mange hævder i hvert fald, at de ikke kan høre forskel på et billigt og et dyrt produkt, når det kommer til lydkvalitet. Men udsagnet kommer oftest når snakken falder på lydkvalitet, uden tilstedeværelsen af noget man kan sammenligne med. Tager man eksempelvis Elgigantens udstillingsmodeller af diverse pc højttalersæt, så er det utroligt svært at sammenligne lydkvalitet i et sådan setting. Ikke mindst på grund af det omgivende støj, men også fordi udstillingsarealet sjældent byder på nogen særlig god akustik. Har man først dannet sig en mening om lydkvalitet udfra sådanne udstillinger, er det svært at blive overbevist om, at der er kan være en markant forskel på lydkvalitet.

Herunder har vi fundet fire produkter frem, som alle har fået gode ord med på vejen fra både anmeldere og købere diverse steder rundt om på nettet. Så lad os kaste os ud i det med det samme.

SteelSeries Siberia V2
Tjek prisenSteelseries Siberia V2 er det fede gaming headset, som udmærker sig med en god baslyd. I en spiltitel som Battlefield 3, der har en fantastisk lydside, kommer headsettet virkelig til sin ret. Omgivelsernes eksplosioner, motorlyde og øvrige lydeffekter lyder så lifligt sprøde, at du kan tage dig selv i at glemme kamphandlingen for en stund og blot fryde dig over den lækre lyd.

Headsettet har en mikrofon der kan hives ud af det venstre ørehus og som kan bøjes i nøjagtig den retning man ønsker. På kablet finder du en volumekontrol der kan skrue op og ned for enten højttaler- eller mikrofonlyd. Derudover kan det bruges til både PC, PlayStation 3 og Xbox 360.

SteelSeries Siberia V2 kan fås i et væld af farver til en pris lige over 500 kroner.

Link til den officielle produktside


Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha
Tjek prisenCreatives Sound Blaster Tactic3D Alpha er et prisbilligt alternativ til SteelSeries' Siberia V2 headset. Det udmærker sig ved at levere en fantastisk lyd og det kan tilsluttes via både minijack stik eller via headsettets THX TruStudio Pro Dual Mode USB Adapter. Det virker til både PC og Mac, men altså ikke til konsol.

Creative Sound Blaster Tactic3D Alpha kan fås til ca. 300 kroner.

Link til den officielle produktside.


Sennheiser OMX 680 Sports
Tjek prisenMangler du en gaveidé til den fitnessmindede person, som ynder at lytte til musik, podcasts eller lydbøger, mens de træner, så er Sennheisers OMX 680 Sports øresnegl et rigtig godt bud. Sennheiser er kendt for kvalitet og er gået sammen med Adidas om designet af dette sæt.

Øresneglen er sved- og vandresistent med en kort kevlar-belagt ledning, der ikke er i vejen selv under de største fysiske udfoldelser. Idéelt til brug med alle MP3 afspillere, iPod, smartphones og de AV systemer der kan være installeret i træningscentrene.

Sennheiser OMX 680 Sports kan fås til under 350 kroner.

Link til den officielle produktside.


Plantronics Savor M1100 with Vocalyst
Tjek prisenPlantronics Savor M1100 er et bluetooth headset til mobilen. Den vejer kun 9 gram og har fire timers batterilevetid. Mikrofonen benytter en DSP teknologi, der minimerer baggrundsstøj, så din tale går klart og tydeligt igennem.

Med Plantronics' Vocalyst teknologi kan du via talekommandoer styre din mobil. Udover at løfte røret og lægge på via talegenkendelsen, kan du også få læst SMS'er og emails højt og sågar indtale et svar, som bliver omdannet til tekst i telefonen. Man kan endda opdatere sin Facebook status kun ved brug af stemmen.

Plantronics Savor M1100 with Vocalyst koster et sted mellem 500 og 550 kroner. Et billigere alternativ kunne være et Plantronics Explorer 395 til ca. 300 kroner, som dog ikke kan prale af de avancerede talegenkendelsesfunktioner.

Link til den officielle produktside.

Vi håber du er blevet inspireret til en julegave eller to i vor lille artikelserie. Læs også vore anbefalinger af mus og tastaturer
Skrevet af Michael Larsen
Seneste opdateret den: