AfterDawn.com

Julegaveræset - Musen til enhver lejlighed


Det er blevet tid til julegaveræset og har du endnu ikke fået alle gaverne på plads, er her en række af vore anbefalinger, til gameren, media center afficionadoen, laptop brugeren eller ham/hende, der generelt bare er svær at købe gave til. Du kender dem godt. Den person i familien, der bare ikke ønsker sig noget, eller som kun ønsker sig en enkelt ting.

Vi håber at de produkter vi har fundet frem til dig kan inspirere dig til køb af gave til ham eller hende, som du endnu ikke har været i stand til at finde på noget til.

I denne artikel kigger vi på fire forskellige computermus, som alle har nogle forskellige kvaliteter. Næste gang kigger vi på forskellige tastaturer, så følg med i serien af artikler, som vi lægger op i løbet af ugen.

Musen er mere end et pegeredskab

Musen er ikke alene et essentielt værktøj på enhver pc, det er også en enhed, som mange pc brugere tager for givet og ikke tænker videre over. En pc gamer vil dog med meget stor sandsynlighed have ejet en bred vifte af forskellige mærker og ved lige nøjagtigt hvilken der passer bedst ergonomisk og funktionsmæssigt, til lige netop sin egen spillestil. Vi giver dig her fire anbefalinger, som spænder fra en decideret gaming mus, en god all-round mus, en mus med et interessant nyt touch koncept samt en mus der egner sig perfekt til at tage med i laptoptasken på farten.

SteelSeries Sensei Mus
Tjek prisenSensei musen fra SteelSeries er en ny mus fra den danske specialist i gaming tilbehør. Den er udstyret med en 32 bit ARM processor, en indstillingsknap til lav eller høj sensitivitet og mulighed for optagelse af makroer. Den er også udstyret med tre lys, som kan indstilles nøjagtig som man ønsker det, uafhængigt af hinanden. På den måde kan man visuelt holde styr på flere forskellige spilprofiler.

SteelSeries Sensei koster i omegnen af 500 kroner og den kan købes de fleste steder, som forhandler SteelSeries produkter.

Link til produktside

Logitech G500
Tjek prisenLogitech G500 er en mus målrettet mod pc gameren, efterfølgeren til den populære G5 mus, som ikke er til at få fat på mere. Musen ligger godt i hånden og den egner sig både godt til spil, men er også en formidabel all-round mus, der kan bruges af alle, der er træt af at skifte batterier i sin trådløse mus, da denne mus er kablet. Du kan selv indstille tyngdepunktet ved hjælp af vægte i bunden af musen. Logitech og ikke mindst G5 musen er kendt for sin holdbarhed, så denne mus kan holde i rigtig mange år.

Logitech G500 koster ca. 400 kroner og kan købes de fleste steder der forhandler Logitech produkter.

Link til produktside

Microsoft Touch Mouse
Tjek prisenMicrosoft Touch Mouse er en finurlig mus, med et spændende nyt koncept. Med touchmusen kan du navigere pc?en på en helt ny måde, nemlig via musens touch-baserede overflade. Det betyder, at du kan scrolle ved blot at føre en finger hen over berøringsfladen. Ganske som man kender det fra touchpanelet på en smartphone. Musens kurvede form gør at den ligger godt i hånden, men det er værd at bemærke, at dens avancerede funktioner kun virker under Windows 7.

Microsoft Touch Mouse kan fås til en pris af ca. 450 kroner og den kan købes flere steder på nettet såvel som mange fysiske butikker.

Link til produktside

Microsoft Arc Touch Mouse
Tjek prisenHvis du synes at Touch Mouse herover er finurlig, så vent til du ser dens broder. Microsoft Arc Touch Mouse er en kompakt og stilfuld mus, der er beregnet til at man kan have den med på farten, uden den optager særlig meget plads. Klappet sammen er den helt flad og passer ned i selv den fladeste lomme på laptop tasken. Når den tages frem, skal den blot klikkes på plads i en buet form, som automatisk aktiverer den og tilslutter sig den lille nanomodtager, som kan efterlades i den bærbare computers USB port. Der hvor musehjulet normalt er at finde, er der en touchfølsom overflade, der reagerer på samme måde som på den større touch mus, blot på en lidt mindre skala.

Microsoft Arc Touch Mouse kan fås til ca. 430 kroner.

Link til produktside

I næste artikel sætter vi fokus på en række tastaturer med samme tema. Der skulle være lidt forskelligt, altså lidt til enhver smag
Skrevet af Michael Larsen