AfterDawn.com

Julegaveræset - Tastaturet til gameren, kontoret og til hjemmebiografen


Det er blevet tid til julegaveræset og har du endnu ikke fået alle gaverne på plads, er her en række af vore anbefalinger, til gameren, media center afficionadoen, laptop brugeren eller ham/hende, der generelt bare er svær at købe gave til. Du kender dem godt. Den person i familien, der bare ikke ønsker sig noget, eller som kun ønsker sig en enkelt ting.

Vi håber at de produkter vi har fundet frem til dig kan inspirere dig til køb af gave til ham eller hende, som du endnu ikke har været i stand til at finde på noget til.

I denne artikel kigger vi på fire forskellige tastaturer, som alle har nogle forskellige kvaliteter og anvendelsesmuligheder. Næste gang kigger vi på headsets i forskellige prisklasser og til forskellige lejligheder. Følg med i morgen, når tredje artikel i serien bliver lagt op.

Tastaturet til gameren, kontoret og til hjemmebiografen

Kigger man på udvalget af tastaturer, er der meget stor forskel på udformning, funktionalitet og ikke mindst kvalitet. Derfor er der også rigtig mange valgmuligheder når man jer på jagt efter et godt tastatur, som jo trods alt er noget af det ved computeren, der udsættes for en del slid. Det er ikke nødvendigvis en fordel med så stort et udvalg af tastaturer, idet det lynhurtigt kan blive en uoverskuelig opgave, at vurdere om ét tastatur er bedre end et andet. Logitech, som er blandt de største producenter af tilbehør, har alene 90 aktuelle tastaturprodukter listet i Edbprisers prisdatabase (der skal dog nok være flere dubletter imellem). Derfor har vi her valgt at plukke fire tastaturer ud fra sortimentjunglen. Fire tastaturer der alle adskiller sig meget fra hinanden og som egner sig til en god julegave for ham eller hende, der måske endnu ikke har fået øjnene op for, at det er værd at benytte et kvalitetsprodukt, i stedet for et Aldi-tastatur til 89,95.

SteelSeries Merc Stealth
Tjek prisenMerc Stealth tastaturet fra SteelSeries er uden tvivl målrettet til gameren. Som du måske allerede har bemærket på billedet herover, så er tastaturet i venstre side udstyret med 34 dedikerede gamingtaster, der er placeret i et layout der egner sig rigtig godt til first person shooters. Det kan indstilles til at lyse enten blåt, rødt eller i en lilla farve i fire forskellige lysintensiteter. Lyset gør, at tastaturet let kan betjenes i dunkle settings. Tastaturet understøtter SteelSeries' Z-Engine, der tillader omprogrammering af alle taster samt programmering af specielle makroer. Tasterne er lavet i et lækkert gummi-agtigt finish, der gør berøringsfladen behagelig at sidde med.

SteelSeries Merc Stealth tastaturet kan fås til en pris på ca. 450 kroner. Den har også en lillebror til 250 kroner, der dog ikke kan prale af at være udstyret med de samme avancerede features.

Link til SteelSeries Merc Stealth produktsiden.


Razer Nostromo
Tjek prisenNostromo er et specialdesignet gaming keypad med 16 taster og en 8-vejs thumb-pad. Tastelayoutet minder lidt om gaming-delen af Merc tastaturet, men her er det placeret på sin egen enhed, der let kan gemmes af vejen, så det ikke optager mere plads på skrivebordet, end højst nødvendigt. Nostromo er udstyret med en ergonomisk håndledstøtte, som skal sikre at hånden ikke lider overlast, selv efter længere spilsessions. Den forbindes via USB port og kan bruges på Windows 7, Vista, XP samt på Mac

Razer Nostromo kan fås til en pris på ca. 500 kroner.

Link til Razer Nostromos produktside.


Logitech Wireless Solar Keyboard K750
Tjek prisen


Logitech Wireless Solar Keyboard K750

Logitech Wireless Keyboard K350


Et indendørs trådløst tastatur uden batterier, der er afhængig af sollys. Det lyder som en joke fra Logitechs research & development division, men ikke desto mindre er det et ægte produkt fra den store tilbehørsspecialist og virksomheden lover, at det også egner sig til brug indendøre. Logitech Wireless Solar Keyboard K750 er udstyret med solceller, der opfanger lyset fra omgivelserne og omdanner det til energi. Derfor er det ikke nødvendigt at skifte batterier på det i tide og utide. Tastaturet er kun 8 mm tykt og det stilfulde design pynter på computerbordet.

Logitech Wireless Solar Keyboard K750 koster 550 kroner. Er man dog ude efter et mere konventionelt tastatur spækket med funktioner, kan det være, at Logitech Wireless Keyboard K350 falder i en bedre smag. Prisen på dette ligger lige under 400 kroner.

Link til Logitech Wireless Solar Keyboard K750 produktsiden


Chill Innovation KB-1BT Bluetooth Micro Keyboard
Tjek prisenDanske Chill-Innovation har specialiseret sig i støjreduktion og lækkert design, når det kommer til pc komponenter og tilbehør. Vi har tidligere kigget nærmere på KB-1BT tastaturet og du kan læse anmeldelsen ved at følge dette link. Det lille mikrotastatur egner sig perfekt til at have liggende sammen med de øvrige remotes foran domicilets primære husalter, da det i form factor ikke er meget større end de fjernbetjeninger, der normalt følger med tv'er, DVD/blu-ray afspillere eller musikanlæg. Tastaturet har et integreret touchpad, som styrer musemarkøren, så det også kan bruges til browsing på medie centret. Det kommer med bagbelyste taster, lommelygte og en nano USB modtager, der kan indlejres i selve tastaturet.

Chill-Innovations KB-1BT mikrotastatur kan fås til en pris i omegnen af 500 kroner. Det fås også i en RF udgave til ca. samme pris.

Link til Chill Innovation KB-1BT Bluetooth Micro Keyboard produktsiden.

I morgen kigger vi nærmere på headsets og anbefaler nogle forskellige produkter, som ville egne sig godt til en julegave
Skrevet af Michael Larsen
Seneste opdateret den: