AfterDawn.com

Motorola Xoom: Den første Android 3.1 (Honeycomb) tabletMotorolas Xoom er den første Honeycomb-baserede tablet; men hvordan klarer den sig sammenlignet med Apples Ipad 2? Der er en masse at gå igennem, fra Googles nye software platform til Nvidias Tegra 2 chip. Lad os grave lidt dybere for at se hvordan markedet for tabletter er ved at udvikle sig.

Intels grundlægger Andy Groove kom engang med den berømte spydige kommentar, “Kun den paranoide overlever.” Og hvis du er en notebook producent, er der rigeligt at være paranoid om. Salget af tabletter vokser med en, hvad andre producenter af transportable enheder måske ville kalde, alarmerende fart. Fra år til år ser man næsten en fordobling i salg. Imens vokser det allerede modne notebook marked i et langt lavere tempo.Der var ingen der så det komme. Apple kick-startede tabletmarkedet ved at introducere iPad’en i 2010 (læs vores engelsksprogede iPad 2 anmeldelse her), hvilket var et stort chok for de fleste observatører i industrien. Her er, hvad der lignede en overdimensioneret smartphone, udstyret med et standard (4:3) billedformat og som solgte som varmt brød. Utroligt nok, kom op imod 20% af Apples totale omsætning (70 milliarder kroner) kom fra iPad salg. Så det er ingen overraskelse, at alle andre virksomheder hopper med på bølgen og vil lave tablets.Problemet er, at ingen har samme erfaring som Apple, når det kommer til at kombinere hardware og software. Omvendt, så har Google et fantastisk mobiloperativsystem i Android, men de fokuserer ikke så meget på hardware. Motorola er gode til at skabe mobile platforme, men de mangler et touchscreen-baseret operativsystem og de er også bagud med hensyn til at designe processorer. Så der er behov for at trække på flere strenge, for at designe et passende alternativ til Apples iPad.


Motorola Xoom


Det gør tabletscenen meget mere spændende at anmelde, end f.eks. desktop PC’er, hvor der måske er lidt forskellige komponenter og lidt speciel malerarbejde på kabinettet. Når du køber en tablet, som ikke er en iPad, får du noget som er komplet anderledes. Derfor var jeg begejstret, da en Motorola Xoom dukkede op med posten. Det er ikke kun Motorolas ingeniørkunst vi bedømmer i dag, det er lige så meget Google og Nvidia, hvilket udgør denne anderledes oplevelse.
Skrevet af Michael Larsen
Seneste opdateret den: