AfterDawn: Nyheder

Nyheden er skrevet af Michael Larsen

AfterDawn: Nyheder

Rygte: Microsoft udgiver Windows 9 i 2014

Skrevet af Michael Larsen @ 1.9.2013 17:20

Rygte: Microsoft udgiver Windows 9 i 2014 Microsofts planer for udgivelse af Windows 9 og 10 er angiveligt blevet lækket af en russisk forumbruger, der før har leaket detaljer der har vist sig at være sande.

Forumbrugeren WZOR har på det russisk-sprogede RU-Board frembragt detaljer om de to næste Windows udgivelser. Vi vil dog anbefale, at man forholder sig skeptisk over for detaljerne.

Microsoft skulle allerede være i gang med at udvikle Windows 9, som skulle være klar til beta test i januar måned 2014, med en lanceringsdato sidst på året. Operativsystemet skulle ikke få de store ændringer, men Aero grænsefladen skulle angiveligt vende tilbage.

Windows 10 skulle ifølge samme bruger være cloud-baseret i et stort omfang, så alle computerberegninger kan foretages på en server og skærmbilledet altså streames til sin enhed.

Om der er hold i rygterne må vi væbne os med lidt tålmodighed for at få be- eller afkræftet. Microsoft har nemlig fokus på udgivelsen af Windows 8.1 opdateringen, som forventes udgivet i oktober måned.


Kilde: Winbeta.org

AfterDawn: Nyheder

Smartwatches spås en stor fremtid

Skrevet af Michael Larsen @ 1.9.2013 17:01

Smartwatches spås en stor fremtid Inden den store udbredelse af tablets og smartphones tog fart, var flere analytikere ude og spå om et faldende PC salg, som følge af en naturlig udvikling af de nye teknologier. Det samme siges nu om smarture.

Analysevirksomheden International Data Corporation (IDC) forventer, at smartwatches vil blive den næste kategori af teknologier, der vil få fodfæste i folks hverdagsbrug. Sony har haft et smartwatch på markedet i et stykke tid, dog uden at skabe så stor opmærksomhed omkring produktet. Men nu hvor Samsung, Apple og flere andre store virksomheder snart forventes at lancere smartwatches, er der en chance for at populariteten stiger.

Som resultat af stigende efterspørgsel efter smartwatches, forventer analytikerne at salget af tablets vil stagnere, mens salg af PC'er vil faldet yderligere.

Samsung vil fremvise deres bud på et smartwatch den 4. september, hvor Galaxy Gear vil blive præsenteret for verdenspressen. Apple har endnu ikke officiel bekræftet, at de arbejder på et smartwatch.


Kilde: VR-Zone

AfterDawn: Nyheder

Moores lov er død i 2022

Skrevet af Michael Larsen @ 29.8.2013 9:26

Moores lov er død i 2022 Moores lov, som forudsiger, at det vil være muligt at pakke dobbelt så mange transistorer ned på samme silicium hvert andet år vil ikke længere være mulig fre 2022 og fremefter.

En keynote speaker på Hot Chips konferencen i Californien talte om fremtiden for fremstilling af microprocessorer og kom med sin egen forudsigelse; nemlig at Moores lov vil være død senest i 2022.

"For planning horizons, I pick 2020 as the earliest date we could call it dead," sagde Robert Colwell, leder af microsystems group hos DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). "You could talk me into 2022, but whether it will come at 7 or 5 nm, it's a big deal."

Robert Colwell må siges at have kompetencerne til at vide hvad han taler om, da han overså designet af Pentium processorer hos Intel. Men selvom han må siges at have et sortsyn på fremtiden for Moores lov, så mener han ikke at det er fysikkens love, der vil sætte en stopper for de tekniske fremskridt, i stedet mener han, at det er økonomien der vil sætte en stopper for den eksponentielle vækst.


Kilde: Eetimes

AfterDawn: Nyheder

Saint's Row IV sælger 1 million eksemplarer i løbet af den første uge

Skrevet af Michael Larsen @ 29.8.2013 9:10

Saint's Row IV sælger 1 million eksemplarer i løbet af den første uge Koch Media annoncerer en succesrig første uge efter Saint's Row IV er blevet udgivet.

Da THQ måtte sælge ud af sine værdier, var Volition en af de mest attraktive aktiver. Det blev Koch Media, der med 125 millioner købte studiet, som havde en bragende succes med Saint's Row The Third og nu har de så sendt 4'eren på gaden.

Deep Silver, et datterselskab til Koch Media, fortæller nu at titlen allerede har rundet et salg på 1 million eksemplarer indenfor første uge af udgivelsen og det er PC udgaven der er blevet solgt flest eksemplarer af. Faktisk har SR4 solgt tre gange bedre end SR3 gjorde i løbet af den første uge efter udgivelsen.


Kilde: Gamespot

AfterDawn: Nyheder

Artikel: De bedste grafikkort til prisen: August 2013

Skrevet af Michael Larsen @ 28.8.2013 9:17

Artikel: De bedste grafikkort til prisen: August 2013 Efter en mindre pause med grafikkortanbefalinger vender vi her i august måned tilbage med opdaterede anbefalinger over hele linjen. AMD har sænket priserne på en række af sine kort og vi vil komme nærmere ind på hvad det har haft af indflydelse på markedet.

Detaljerede grafikkortspecifikationer og anmeldelser er fremragende - hvis altså du har tid til at foretage den research der skal til. Men det en gamer har brug for, er at vide hvilket grafikkort der er bedst indenfor et givent budget. Så hvis du ikke har tid til at researche benchmarks, eller er du i tvivl om valget af det helt rigtige grafikkort, så frygt ej. Vi her på Tom's Hardware kan assistere dig med en simpel liste over de bedste gaming grafikkort til prisen.

Artikel: De bedste grafikkort til prisen: August 2013

AfterDawn: Nyheder

New York Times hjemmeside taget ned af Syrian Electronic Army

Skrevet af Michael Larsen @ 28.8.2013 9:10

New York Times hjemmeside taget ned af Syrian Electronic Army New York Times' hjemmeside blev i går aftes angrebet af en gruppe der kalder sig Syrian Electronic Army. Hjemmesiden har derfor ikke været tilgængelig siden kl. 20 i går aftes.

Under angrebet er Nytimes.com domænet er blevet hijacket til at pege mod SyrianElectronicArmy.com, hvis IP er beliggende i Rusland.

Mark Frons, der er New York Times' chief information officer, har advaret sine medarbejdere mod at sende vigtige oplysninger via email, mens angrebet står på.

Nogle timer efter angrebets indledning kom websitet delvist tilbage, men brugere rapporterede stadig om udfald og her til morgen er sitet igen nede. I mellemtiden poster NY Times sine nyheder via sin Facebook profil.


Kilde: BBC

AfterDawn: Nyheder

Processoren i Xbox One er kæmpe stor

Skrevet af Michael Larsen @ 28.8.2013 8:56

Processoren i Xbox One er kæmpe stor Microsoft er på en konference på Stanford University i Californien kommet med en masse detaljer om chipdesignet i den kommende Xbox One konsol.

Processoren i den kommende Xbox One konsol har Microsoft skræddersyet i tæt samarbejde med AMD og den er kæmpe stor. Helt nøjagtigt 363 mm2 og det giver plads til fem milliarder transistorer via TSMC's 28 nm proces.

Til sammenligning er Intels Sandy Bridge processor fremstillet på 32 nm litografien, har et areal på 216 mm2 og er udstyret med 1.16 milliarder transistorer, mens Ivy Bridge chippen har 1.4 milliarder transistorer pakket på et 160 mm2 areal ved hjælp af Intels egen 22 nm fremstillingsproces.

Xbox One chippen har otte 64-bit compute kerner baseret på AMD's Jaguar design, ligesom PlayStation 4 processoren, men Microsofts design inkorporerer 15 specialiserede processorkerner, som kan aflaste CPU'en og GPU'en med specifikke opgaver, såsom video og audio processering samt andre opgaver.

Næsten halvdelen af transistorerne på chippen er dedikeret til on-chip lagerplads, hvilket betyder at chippens kerner har adgang til hele 47 MB cache og det skulle spare en masse ventetid i beregningerne, da der vil blive hentet færre informationer fra RAM'en.

Læs mere...
AfterDawn: Nyheder

Rygte: Nvidia arbejder på en GeForce GTX 790 model

Skrevet af Michael Larsen @ 27.8.2013 8:59

Rygte: Nvidia arbejder på en GeForce GTX 790 model Nye rygter antyder, at Nvidia arbejder på to nye grafikkort modeller: et GTX Titan Ultra og et dual-GPU kort GTX 790.

VideoCardz.com har via en kilde hos en af Nvidias samarbejdspartnere fået at vide, at der skulle være flere modeller på vej med GK110 GPU'en, der sidder på GTX Titan kortet.

GTX Titan Ultra skulle have samtlige CUDA cores aktiverede på GPU'en, hvilket vil give den i alt 2880 CUDA cores. Til sammenligning har det hurtigste single-GPU grafikkort på kloden, GTX Titan, 2688 aktive CUDA cores.

Nvidia skulle også være klar til at udsende et GeForce GTX 790 kort, udstyret med to GK110 chips, men det er endnu usikkert hvor mange CUDA cores kortet i alt vil blive udstyret med.

De to nye modeller skulle være et modsvar til AMD's kommende Hawaii serie, som forventes lanceret inden længe. Videocardz.com melder også, at Nvidia har fremskyndet sine planer om en lancering af GeForce GTX 800-serien til første kvartal 2014. Det vil i så fald betyde, at Maxwell arkitekturen ikke vil blive fremstillet på 20 nm litografien, da TSMC først forventes at være klar i juni måned 2014.


Kilde: Videocardz.com

AfterDawn: Nyheder

Diablo III Reaper of Souls beta begynder i 2013

Skrevet af Michael Larsen @ 27.8.2013 8:44

Diablo III Reaper of Souls beta begynder i 2013 Reaper of Souls forventes udgivet i løbet af første halvår 2014, men betaen skulle gå i luften allerede inden udgangen af 2013.

Blizzard kunne under Gamescom annoncere den første nye expansion til Diablo III, men der var ingen informationer om en udgivelsesdato. Nu har Blizzards Josh Mosqueira dog overfor et koreansk website bekræftet, at betaen vil gå i luften inden næste år.

Læs også: Reaper of Souls bringer nyt indhold til Diablo 3

I første omgang vil betaen være tilgængelig til intern test, mens den senere vil blive tilgængelig for udvalgte pro-gamere og udvalgte journalister.

Den nye udvidelse øger level cap'en til 70, tilføjer en ny Crusader klasse samt et femte kapitel til historien. Vi kan forvente at se meget mere til Reaper of Souls under Blizzcon til november.


Kilde: IncGamers

AfterDawn: Nyheder

Sirius hedder Nokias kommende Windows RT tablet

Skrevet af Michael Larsen @ 27.8.2013 8:33

Sirius hedder Nokias kommende Windows RT tablet Rygterne om en kommende Nokia tablet med Windows RT operativsystemet får et ekstra opbakning. Nye kilder melder, at en 10.1" Nokia tablet er på vej under navnet Sirius.

Kilder bekendte med Nokias planer har overfor The Verge bekræftet, at en lancering af en Windows RT tablet fra Nokia er nært forestående. Enheden går under navnet Sirius og vil have en 10.1" touch skærm.

Skærmen kommer til at køre i en opløsning på 1920 x 1080 og lysstyrken på den skulle kunne sættes meget højt op, så den er let at bruge selv i fuldt dagslys. Indeni finder man en quad-core Snapdragon 800 processor samt 2 GB RAM. og med mulighed for udvidelse af ekstra lagerplads med et microSD slot. Derudover skulle Sirius være udstyret med en micro HDMI port, en micro USB port og have LTE understøttelse.

Nokia skulle også have planer om at lancere et tastatur til tabletten, som inkluderer et ekstra batteri. Prisen skulle ligge i samme kategori som Apples iPad.

Nokia forventes at annoncere tabletten samt en ny 6" smartphone på en pressekonference den 26. september.


Kilde: The Verge

AfterDawn: Nyheder

Microsoft Point konverteres til kroner i ny Xbox 360 opdatering

Skrevet af Michael Larsen @ 26.8.2013 17:57

Microsoft Point konverteres til kroner i ny Xbox 360 opdatering Microsoft er begyndt at rulle en ny dashboard opdatering ud til alle Xbox 360 konsoller verden over. Opdateringen konvertere eksisterende MS point til et tilsvarende beløb i lokal valuta.

Hvis du bliver mødt af en ny opdatering når du tænder for Xbox'en, så er det den varslede konverteringsopdatering, der dropper muligheden for at betale med Microsoft Point. Alle eksisterende Microsoft Point vil derfor blive konverteret til danske kroner.

Man vil stadig kunne indløse kort med Microsoft Point, og køb gennemført med konverteret valuta vil der ikke blive opkrævet moms for.


Kilde: Neowin.net

AfterDawn: Nyheder

Samsung er på vej med en børnevenlig Galaxy Tab 3

Skrevet af Michael Larsen @ 26.8.2013 17:41

Samsung er på vej med en børnevenlig Galaxy Tab 3 Samsung forbereder en udvidelse af produktsortimentet med en tablet velegnet til brug af børn.

Samsung Galaxy Tab 3 Kids er navnet på en tablet lavet til børn, men med samme potente indmad, som man kender fra Galaxy Tab 3 7.0. Den er udstyret med en 7" skærm, som kører med en opløsning på 1024 x 600 pixels.

Processoren er en 1.2 GHz dual-core chip med 1 GB RAM, 8 GB intern hukommelse, microSD understøttelse og et 4000 mAh batteri. Bagpå sidder et 3 megapixel kamera og så kommer den med Android version 4.1.

Galaxy Tab 3 Kids lanceres i første omgang på det koreanske marked, men kan meget vel senere finde vej til Europa.


Kilder: Moveplayer.net og SamMobile

AfterDawn: Nyheder

Er dette Sonys næste smartphone flagskib?

Skrevet af Michael Larsen @ 26.8.2013 17:27

Er dette Sonys næste smartphone flagskib? Sony forventes at annoncere en ny smartphone topmodel i næste uge og dette kan meget vel være et lækket pressebillede af Xperia Z1.

Sony Xperia Z1 er angiveligt navnet på Sonys kommende Android flagskib, som har været rygtet i en længere periode nu. Enheden skulle blive udstyret med et 5" FullHD display, en 2.2 GHz quad-core Qualcomm Snapdragon 800 processor, 2 GB RAM samt et 20 megapixel kamera og den seneste Android version.

Det lækkede pressebillede viser Xperia Z1 i en hvid, sort og lilla udgave, ganske som forgængeren Xperia Z. Den 4. september afholder Sony en pressekonference i Berlin og her forventes den nye smartphone at blive annonceret.


Kilde: GSM Arena

AfterDawn: Nyheder

Ny video går i dybden med Xbox One controlleren

Skrevet af Michael Larsen @ 26.8.2013 17:12

Ny video går i dybden med Xbox One controlleren Microsoft har udgivet en ny demonstrationsvideo på Youtube, hvor de går i dybden med controlleren der følger med til den kommende næste-generations konsol.

Senior product designer på Xbox One controlleren, Quintin Morris, giver en grundig gennemgang af Xbox One controllerens design og funktioner i en ny video, udgivet på den officielle Xbox kanal på Youtube.

Videoen kan du se herunder:Kilde: Youtube

AfterDawn: Nyheder

G.Skill lancerer Ripjaws RAM moduler til laptops

Skrevet af Michael Larsen @ 26.8.2013 17:00

G.Skill lancerer Ripjaws RAM moduler til laptops G.Skill har lanceret en serie af nye SO-DIMM DDR3 Ripjaws moduler, som bliver tilgængelig i kits fra 4 til 16 GB.

De nye performance hukommelsesmoduler er målrettet entusiaster der, ifølge producenten selv, er ude efter "god performance uden al for meget batteridræn og høje temperaturer."

De nye Ripjaws moduler er på 1.35 V og kommer i kits med 4 eller 8 GB moduler (op til 16 GB i alt). De fås i en frekvens på 1866 MHz med timings på 10-10-10-32 og i 1600 MHz med 9-9-9-28 timings.

SO-DIMM Modulerne er valideret af G.Skills egne hårdføre tests og kommer med livstidsgaranti.


Kilde: Pressemeddelelse


Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder