AfterDawn: Nyheder

Seneste nyheder

AfterDawn: Nyheder

Microsoft sælger 111.111 Xbox One-enheder i døgnet

Skrevet af Martin Graversen @ 13.12.2013 0:19

Microsoft sælger 111.111 Xbox One-enheder i døgnet Microsoft kunne i tirsdags meddele, at de på dagen havde solgt to millioner Xbox One-enheder. De startede godt nok også ud med, at sælge en million eksemplarer inden for de første 24 timer, og de har sidenhen haft den bedste konsollancering i Australien, nogensinde.

Ved hjælp af et meget kompliceret regneark, har jeg på forunderligvis kunne regne mig frem til, at de inden for de første 18 dage gennemsnitligt har solgt 111.111 Xbox One-enheder i døgnet. Ok, det passer ikke, Microsoft har selv offentliggjort gennemsnitssalgstal, men det er under alle omstændigheder imponerende. Det er faktisk utroligt tæt på Sonys PlayStation 4-salg, da de solgte 2,1 millioner enheder på 19 dage.

Læs også: Se en 12 minutters-video og bliv klogere på Xbox One

Indtil videre, har Xbox One-ejere oplåst 39 millioner achievements og opnået 595 millioner i 'Gamescore'. Ligesom med Sonys PS4, har Microsofts samlebånd ikke kunne følge med efterspørgslen, da de fleste forhandlere melder udsolgt. Xbox One er dog kun udkommet på 13 markeder, og med mindre du lever uden internet eller på ingen måde interesserer dig for gaming, kommer konsollen ikke foreløbigt ud i de danske butikker.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Instagram tager ved lære af Snapchat, lader dig sende private billeder

Skrevet af Martin Graversen @ 12.12.2013 21:40

Instagram tager ved lære af Snapchat, lader dig sende private billeder Instagram er en svamp inden for sociale medier, da det, der startede som et rent billeddelings-app, har med inspiration fra Vine og Snapchat nu udviklet sig til et alsidigt video- og billeddelingsmedie.

Tjenestens nyeste funktion hedder 'Instagram Direct', og det gør det ganske enkelt muligt, at dele specifikke billeder og videoer med enkle personer eller grupper, som efterfølgende kan 'syntes godt om' og kommentere på det. Tjenesten minder meget om Snapchat bare uden tidsbegrænsningen - men er det ikke grundstenen i Snapchats succes?

Læs også: Instagram kan nu optage korte videoklip med filter

Det er det helt sikkert, Instagram Direct har dog en lignende funktion, da afsenderen af et billede, på et hvilken som helst tidspunkt, kan slette det sendte billede fra modtagerens telefon, selv mens modtageren kigger på det. Mon ikke manden bag Snapchat fortryder hans seneste afslag på et opkøb af Facebook, der også ejer Instagram, for 17 milliarder kroner, for han satser på tjenesten vil stige i værdi?

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Dansk projekt lader dig trådløst streame dit skærmbillede til andre skærme

Skrevet af Martin Graversen @ 12.12.2013 16:30

Dansk projekt lader dig trådløst streame dit skærmbillede til andre skærme En nystartet virksomhed med hovedkvarter i København, arbejder på en trådløst streaming-gadget kaldet "AIRTAME: Trådløst HDMI til alle". Støt projektet via deres i forvejen succesfulde indiegogo-kampagne.

Airtame er et mere alsidigt alternativ til AirPlay og Miracast. Produktet består af to dele: En trådløs HDMI-enhed, der kan tilsluttes de fleste former for tv'er, skærme og projekter, samt den open-source Airtame-softwaren, der kan installeres på Mac, Windows og Linux.

Læs også: Med Chromecast kan du for 300 kroner streame musik og video direkte til dit TV

Med softwaren installeret kan din computer kortsagt trådløst spejle eller forlænge dit skærmbillede til andre computere eller skærme med henholdsvis softwaren installeret eller HDMI-enheden tilsluttet. Det understøtter et Full HD-signal kombineret med et højkvalitets lydsignal. Følgende video forklarer det meget bedre end os.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Elder Scrolls Online udkommer til pc og Mac den 4. april 2014

Skrevet af Martin Graversen @ 12.12.2013 0:58

Elder Scrolls Online udkommer til pc og Mac den 4. april 2014 Du kender sikkert sidste års prisvindende eventyrspil Elder Scrolls V: Skyrim? og du har forhåbentligt hørt om det næste store kapitel i serien, kaldet Elder Scroll Online? Nu får det længe ventede multiplayerspil endeligt en udgivelsesdato.

Selv om Elder Scrolls Online foregår 1.000 år før handlingen i Skyrim, vil man naturligvis kunne genkende historiske elementer fra de tidligere spil i serien. Det nye spil skiller sig dog betydeligt ud fra de øvrige, da der er tale om et reelt MMORPG (Massively multiplayer online role-playing) ligesom World of Warcraft og det der Star Wars-spil, som ingen gider ofre penge på.

Læs også: Sony taber penge på hver solgte PS4, og 1 % af enhederne er defekte

Elder Scrolls Online udkommer som sagt den 4. april 2014 til pc og Mac, mens PS4 og Xbox One-udgaver kommer i juni 2014. Spillets lukkede beta har i øvrigt snart kørt i et år, og udviklerne mangler, ifølge spillets instruktør Matt Firor, kun at fokusere på poleringen af spillets indhold, forbedre kampsystemet og fixe bugs.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Gigabyte offentliggører deres WindForce-udstyrede Radeon R9 290 og 290X

Skrevet af Martin Graversen @ 12.12.2013 0:39

Gigabyte offentliggører deres WindForce-udstyrede Radeon R9 290 og 290X Vi har længe beklaget os over vores ambivalente holdning til AMD's seneste topmodeller R9 290X og R9 290. Det sidstnævnte kort er i særdeleshed et imponerende hurtigt kort til prisen, da det næsten kan udkonkurrere det mere end dobbelt så dyre GeForce GTX Titan, men AMD's standardkøler larmer samtidigt så meget, at vi ikke gider købe et af de tilgængelige R9 290-kort.

Vi har derfor udskudt vores helhjertede anbefalinger og personlige investeringer, til når tredjepartsproducenterne får lov til at relancere de to brandvarme Hawaii-baserede GPU'er med væsentligt bedre og mere lydløse kølerløsninger. Vi har ikke hørt nogen officiel udmelding fra AMD på dette område, men Gigabyte har alligevel meget diskret offentliggjort deres første bud på Radeon R9 290 og 290X med deres anmelderroste WindForce-kølere.Gigabytes fabriksoverclockede flagskib hedder GV-R929XOC-4GD (Radeon R9 290X) og dens tilsvarende lillbror går under modelnummeret GV-R929OC-4GD (Radeon R9 290). Som man kan se på billederne, er de udstyret med Gigabytes WindForce 3X 450W-kølerløsninger, der består af tre blæsere, samt 6 mm og 8 mm heatpipes. Begge modeller er angiveligt clocket til 1.040 MHz, hvor standardmodellerne er clocket til henholdsvis 1.000 og 947 MHz. De kommer også med 4 GB GDDR5 VRAM med en hastighed på 5.000 MHz.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Den gode gamle startmenu vender måske tilbage i Windows 8.2

Skrevet af Martin Graversen @ 11.12.2013 23:53

Den gode gamle startmenu vender måske tilbage i Windows 8.2 I strid med Microsofts seneste udmeldinger, om at de vil smelte deres forskellige operativsystemer sammen til et enkelt system, har en troværdig kilde angiveligt fortalt nyhedssiden 'Paul Thurrott's SuperSite for Windows', at den klassiske startmenu endeligt vender tilbage i den næste store Windows 8-opdatering.

Start-knappen dukkede allerede officielt op i den seneste Windows 8.1-version, men knappen kan ikke andet, end at åbne for det nye touchvenlige Modern UI. Tredjeparts udviklingsfirmaer som Stardock Software, har dermed nemt kunne tjene mindre formuer, på at give folk det de vil have, nemlig den klassiske startmenu.

Læs også: Windows 8.1 medfører hakkende musebevægelser i spil

Den tilbagevendende startmenu i Windows 8.2 bliver angiveligt en indstillingsmulighed for dem, der (ligesom undertegnede) endnu ikke har accepteret den farverrige Modern UI på bærbarer og stationærer. I den næste store Windows-opdatering, vil det fra den samme kilde også blive muligt, at åbne Modern UI-apps i flytbare vinduer på skrivebordet, i stedet for at de fylder hele skærmen.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Første SteamOS-beta udkommer nu på fredag

Skrevet af Martin Graversen @ 11.12.2013 23:05

Første SteamOS-beta udkommer nu på fredag Valve har i et blogindlæg annonceret, at de sender de første 300 gratis Steam Machines-prototyper ud nu på fredag. Den første offentligt tilgængelige SteamOS-beta udkommer samtidigt, men de fleste af os, bør nok vente på en mere brugervenligversion senere i 2014.

Valve ville som bekendt udtrække 300 tilfældige prototypetestere via Steam, men i sidste øjeblik begrænsede de til tilfældige personer fra deres hjemland - USA. De går ikke i dybden med årsagen bag denne beslutning, men de gad umiddelbart ikke bøvle med afgifter, moms og transport til andre lande. De heldige vindere har allerede fået besked, og Valve sender som sagt prototyperne ud nu på fredag, den 13. december 2013.Begrænsningen til USA får dog ingen betydning, for lanceringen af de første Steam Machines, som de vil fortælle mere om under CES den 6. januar 2014.

SteamOS kan også downloades fra på fredag for både individuelle brugere og kommercielle OEM-producenter, men Valve anbefaler, at man venter med at prøve det til senere i 2014, med mindre man er en "frygtløs Linux-hacker".

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Pirate Bay tvingens endnu engang til at skifte domænenavn*

Skrevet af Martin Graversen @ 11.12.2013 16:27

Pirate Bay tvingens endnu engang til at skifte domænenavn* Det er ikke nemt, at være blandt de mest udbredte torrentsider i verden, men på trods af et konstant pres fra diverse anti-piratgrupper og rettighedsorganisationer, har Pirate Bay (næsten) altid været et skridt foran. En hollandsk antipiratgruppe pressede dem dog fornyligt til at droppe .sx-domænet.

Sidens eksisterende topdomæne, som siden har gjort brug af i længere tid, hører officielt under den Nederlandene caribiske ø Sint Maarten, der ikke er større end 21 km². Det ville den hollandske antipiratgruppe BREIN dog ikke finde sig i, hvilket de gav udtryk for i et brev til Pirate Bay.

Folkene bag torrentsiden har ikke planer om at diskutere med BREIN i en retssal, så de har allerede flyttet siden til et nyt topdomæne. Siden går derfor fra thepiratebay.sx til thepiratebay.ac – topdomænet for den britiske ø Ascension i Sydatlanten.

Læs også: Medstifter af Pirate Bay udleveres til Danmark efter svensk hacker-dom

Det får dog ikke den store betydning for torrentsiden, da den allerede er tilgængelig under dens nye domæne. Selv om det gamle thepiratebay.org-domæne blokeres af de fleste danske internetudbydere, har de fleste danskere haft adgang til .sx-domænet, hvilket de sandsynligvis forsæt vil have med thepiratebay.ac.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

iTunes Match er endelig kommet til Danmark, koster 249,- per år

Skrevet af Martin Graversen @ 9.12.2013 23:36

iTunes Match er endelig kommet til Danmark, koster 249,- per år Apple introducerede i 2011 den skybaserede musiktjeneste iTunes Match, der kan gemme hele din musiksamling oppe i Apples iCloud, så du kan tilgå den via andre Macs, computere og iOS-enheder. Tilbage i januar indgik Apple en aftale med KODA, så vi, her et lille år efter, endeligt kan få adgang til tjenesten i Danmark.

Der er sket meget på musikmarkedet siden 2011, og selv om jeg personligt vil give iTunes Match et forsøg, får dagens lanceringen nok ikke den store betydning for konkurrencen inden for de mere bekvemme og populære streamingtjenester som Spotify og Wimp. Et abonnement på iTunes Match koster dog kun 249 kroner per år, men så kan du også kun streame de sange du i forvejen har liggende på din computer.

Læs også: Apple lancerer iTunes Match i USA

De store pladeselskaber fik hurtigt armene ned igen, da iTunes Match i sin tid blev lanceret i USA. Tjenesten skelner nemlig ikke mellem musik du har købt via iTunes, rippet fra CD'er eller downloadet ulovligt via Pirate Bay. Det bedste af det hele er, at hvis du uploader en sang, der allerede er tilgængelig i iTunes Store, får du i stedet adgang til en 256 kbps-kopi af sangen via iTunes Match, også selvom originalen var i en lavere kvalitet.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

MSI er klar med en 3K-gamingbærbar - de kalder det verdens første

Skrevet af Martin Graversen @ 7.12.2013 1:43

MSI er klar med en 3K-gamingbærbar - de kalder det verdens første Apple startede en ny trend med deres højopløsnings Retina-skærme, et koncept de hurtigt udvidede til MacBook Pro-serien. Bærbarmarkedet har så småt indhentet og i visse tilfælde overhalet MacBook Pros Retina-skærme, og nu er MSI klar med det de kalder verdens første 3K gaming- og workstation-bærbarer.

Samsungs Book 9 Plus-serie har med dens 13,3" 3200x1800-skærm fornyligt overhalet Apples 13,3" 2560x1600-Retina-skærm med flere længder. Lenovo tilbyder også de kraftfulde ThinkPad T540p og -W540 med 15,5" 2880x1620-skærme. MSI har dog ikke meget til overs for deres konkurrenters indsats på dette marked, da deres to nye GT60-modeller er udstyret med mere kraftfulde komponenter, som Intels Core i7-4700MQ og henholdsvis Nvidia GeForce GTX 780M- og Quadron K3100M.Begge bærbarer kommer med 15,6" 2880x1620-skærme, hvilket i markedsføringstermer også kaldes en 3K-opløsning. De byder umiddelbart også på de hidtil bedste specifikationer for højopløsningsbærbarer. Det nærmeste vi kommer er henholdsvis Apples MacBook Pro 15" med GeForce GT 750M og Lenovo ThinkPad W540 med Quadro K2100M.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Gigantisk kopi af GeForce GTX 690 bygget med LEGO-klodser

Skrevet af Martin Graversen @ 6.12.2013 1:05

Gigantisk kopi af GeForce GTX 690 bygget med LEGO-klodser Nvidia har nogle trofaste tilhængere og så har de nogle ekstremt entusiastiske fans. Den 23-årige kineser Xiaosheng Li hører uden tvivl under den sidstnævnte kategori.

Inspireret af en hjemmebygget LEGO-replika af et AMD-grafikkort, besluttede Xiaosheng sig for at lave en endnu bedre og større kopi af Nvidias hurtigste dobbelt-GPU-grafikkort: GeForce GTX 690.Læs også: Se Hogwarts bygget op af 400.000 LEGO-klodser

Han startede projektet tilbage i juli, hvor han gjorde brug af LEGOs officielle Digital Designer software. Projektet tog ham tre måneder og kostede omkring 9.000 kroner, men der er også tale om kinesiske kopier af LEGOs populære klodser. Resultatet er en 183 cm langt LEGO-konstrueret replika, som meget vel ikke kan køre Crysis 3, men blæseren kan alligevel rotere.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Top 10 Mest piratkopierede film: Efterårsvejret ignoreres med hæsblæsende actionfilm

Skrevet af Martin Graversen @ 4.12.2013 23:50

Top 10 Mest piratkopierede film: Efterårsvejret ignoreres med hæsblæsende actionfilm Med en måneds mellemrum viderebringer vi TorrentFreaks ugentlige top-10 over de mest piratkopierede film. Listen er baseret på alle former for DVD- og BluRay-film (medmindre andet nævnes) fra åbne BitTorrent-trackere. Listen består denne gang hovedsageligt af actionfilm fra Hollywood.

Det mørke og dårlige efterårsvejr har for alvor lagt sig over store dele af den nordlige halvkugle, så nu behøver alverdens netpirater ikke længere få dårlig samvittighed over at blive indendørs. Det fejrer de i følge TorrentFreaks målinger med hæsblæsende actionfilm fra forskellige subgenrer.

Den mest piratkopierede film er for tiden Riddick - den tredje film i Vin Diesels anmelder-hadet sci-fi-trilogi. En stærk kontrast til den anden mest piratkopierede film Captain Philips, som anmelderne elsker - Det er en virkelighedsbaseret film med Tom Hanks i hovedrollen, der omhandler kapringen af et Mærsk-skib i 2009. Den tredje mest piratkopierede film er ingen ringere end action-komedien Kick Ass 2, hvor blandt andet Jim Carry sparker røv som virkelighedens svar på en superhelt.

Læs også: Det er allerede blevet tid til en Hollywood-filmatisering af WikiLeaks

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

PlayStation 4 sætter ny rekord med 2,1 millioner solgte enheder

Skrevet af Martin Graversen @ 4.12.2013 17:22

PlayStation 4 sætter ny rekord med 2,1 millioner solgte enheder Den nye PS4 er den bedst sælgende PlayStation nogensinde. Konsollens samlede salg ligger ifølge en officiel pressemeddelelse på over 2,1 millioner eksemplarer.

Alene i Europa (inklusiv Danmark) og Australien, hvor PS4 blev tilgængelig i fredags, har Sony solgt mere end 700.000 eksemplarer hen over weekenden. Det slår dog ikke dens tidligere udgivelse i USA og Canada, hvor der inden for de første 24 timer blev hivet 1 millioner enheder ned fra hylderne. Til dato, er der som sagt solgt mere end 2,1 millioner eksemplarer på lidt under en måned, hvilket er en salgsrekord for Sonys konsolafdeling.

Læs også: PlayStation 4 er kommet til Danmark - flere stod i kø til midnatsevents

De danske forbrugere har heller ikke holdt sig tilbage fra den nye PlayStation-generation, da efterspørgslen har været så stor, at de fleste danske butikker meldte udsolgt kort efter de åbnede dørene den 29. november.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Toshiba opkøber OCZ' aktiver for knap 200 millioner kroner

Skrevet af Martin Graversen @ 4.12.2013 16:33

Toshiba opkøber OCZ' aktiver for knap 200 millioner kroner Kun dage efter OCZ erklærede sig konkurs, bekræfter den gamle SSD-producent, at de nu vil sælge alle deres SSD-relaterede aktiver til Toshiba for det, der svarer til 192 millioner kroner.

Toshiba overtager dermed hele OCZ' SSD-forretning til både forbruger- og Enterprise-markedet. Vigtigst af alt, inkluderer det rettighederne til OCZ' controllere, firmware og software, samt folkene bag OCZ' produkter. Sidst men ikke mindst, overtager Toshiba også rettighederne til OCZ' brand og salgskanaler. Selv om de ikke er blandt de store spillere på markedet, udgiver Toshiba allerede SSD'er til detailmarkedet under deres eget brand, men om de vil blive ved med det er uvist. Det kan også tænkes, at de med tiden vil udfase OCZ'-brandet og føre SSD-forretningen ind under deres hovedbrand.

Læs også: OCZ erklærer sig konkurs - Toshiba tilbyder at købe aktiverne

Ralph Schmidt, OCZ' administrerende direktør, bebrejdede kreditproblemer og NAND-forsyningen for virksomhedens nedadgående spiral, samt stigende konkurrence på SSD-markedet. Samsung, Crucial, SanDisk og Intel har bestemt heller ikke gjort det nemt for OCZ, og det er kun nogle af de største producenter.

Læs mere...


AfterDawn: Nyheder

Dell udgiver 32" Ultra HD-skærm og klargøre tilsvarende 24" og 28"-modeller

Skrevet af Martin Graversen @ 4.12.2013 14:47

Dell udgiver 32" Ultra HD-skærm og klargøre tilsvarende 24" og 28"-modeller Dells UltraSharp-serie af højkvalitets IPS-skærme til overkommelige priser har længe været et populært valg blandt amatørgrafikere, -fotografer og lignende. Nu udvider de serien med en portefølje af Ultra HD-modeller, der kommer med en fire gange så høj opløsning som Full HD.

Vi har tidligere beskrevet deres første Ultra HD-skærm: UltraSharp 32 Ultra HD (UP3214Q), der som navnet beskriver er en 32" skærm med en 3840x2160-opløsningen. Den er som sagt udstyret med et IPS-panel, man kan derfor forvente en meget bred betragtningsvinkel og en tæt på perfekt farvegengivelse. Hvis du vil have fingrene i den ultimative pc-storskærm, må du i Dells danske webshop ofre hele 24.436 kroner for UP3214Q, hvilket man ikke ligefrem kan kalde en overkommelig pris for de fleste.En 24"-udgave af den ovenstående skærm er også på vej, som passende er døbt UltraSharp 24 Ultra HD (UP2414Q). Den har de samme specifikationer som dens storebror bare i lidt mindre dimensioner. Den har blandt andet en responstid på 8 ms (grå-til-grå), en integreret kortlæser, en fireports USB 3.0-hub samt HDMI-, DisplayPort- og mini-DisplayPort-indgange. Den kan også hæves, sænkes, tiltes, vippes og drejes efter behov. Den høje opløsning giver måske mere meningen i større skærme, men til gengæld kan man med UP2414Q få fat i en kvalitetsskærm med 3840x2160-pixels fra den 16. december for 11.323 kroner.

Læs mere...  Nyere posteringer Ældre posteringer  

Aktive diskuterede emner

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder