AfterDawn: Nyheder

Nvidia lancerer GeForce GTX 690 med to Kepler-GPU'er

Skrevet af Martin Graversen @ 30.4.2012 0:55

Nvidia lancerer GeForce GTX 690 med to Kepler-GPU'er Nvidia har netop lanceret verdens hidtil hurtigste grafikkort, GeForce GTX 690, som ikke overraskende er udstyret med to Kepler-baserede 28 nm GPU'er.
Nvidia lagde allerede op til lancering, da de for 10 dage siden frigav et mystisk close-up billede af et grafikkort, med teksten "It's Coming". Nu er den så kommet, og der er virkelig tale om et kraftfuldt monster.

Læs også: Nvidia teaser med et billede af et nyt produkt

GeForce GTX 690 kommer med i alt 3.072 CUDA-kerner, hvilket er præcist dobbelt så mange som Nvidias eksisterende single-GPU-topmodel GeForce GTX 680. Nvidia har dog valgt, at underclocke GTX 690'eren en smule. Den kører med 915 - 1019 MHz, mens GTX 680'eren er clocket til 1058 - 1124 MHz. Det nye monsterkort er desuden udstyret med 4 GB 512-bit GDDR5-hukommelse, som kører med en hastighed på 6.0 Gbps.
Nvidia har gjort ekstra meget ud af køleren, som har fået et gennemført industrielt udseende. Kølerens ydre ramme er bygget med trivalent krombelagt aluminium, blæserens omkringliggende materiale har fået en thixomolded magnesium-belægning og køleren benytter et dobbelt fordampningskammer samt nikkel-belagte finner. Med andre ord, køleren er effektiv og lyddæmpende.Nvidia ligger desuden vægt på, at et GTX 690-kort larmer væsentligt mindre end to GTX 680'er i SLI, men performancemæssigt minder de to setups meget om hinanden. Det vil endvidere sige, at et GTX 690-kort opnår næsten dobbelt så mange FPS som et enkelt GTX 680, mens to GTX 690'er i SLI er næsten dobbelt så effektive som et GTX 690.Læs også: Nvidia lancerer GeForce GTX 680

Nvidia GeForce GTX 690 udkommer i begrænset omfang den 3. maj, mens en større sending forventes i butikkerne den 7. maj. Prisen på dette flotte monster, kommer til at ligge på omkring 7.030 kroner, så vi håber du har sparet op i god tid.


Kilde: TechPowerUp

Forrige Næste Skriv en kommentar

Kommenter denne artikel

Hvis du endnu ikke har en AfterDawn.com konto, så bedes du indtaste dit brugernavn og e-mail adresse nedenunder. Et aktiveringslink vil blive fremsendt til dig.

Hvis du allerede har en AfterDawn.com konto, så log ind via det næste faneblad.

Log ind ved at anvende dit AfterDawn brugernavn eller din e-mail.
Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder