AfterDawn: Nyheder

Valves direktør Gabe Newell: "Windows 8 er en katastrofe"

Skrevet af Martin Graversen @ 28.7.2012 1:59

Valves direktør Gabe Newell: "Windows 8 er en katastrofe" Under spilkonferencen Casual Connect i Seattle, gav Valves administrerende direktør Gabe Newell udtryk for, at han bestemt ikke er fan af Microsofts kommende operativsystem, Windows 8.
En af årsager til Gabe Newells verbale angreb i mod Windows 8, skyldes blandt andet operativsystemets medfødte understøttelse af Xbox Live og Windows Store, da begge tjenester kan true salget af digitale spil via Valves populære spilbutik, Steam.

Gabe Newell understreger endvidere, at den nye Windows Store vil medføre en negativ påvirkning af softwareudviklernes forretning, og at mange vil vælge at boykotte den digitale butik, da en del af deres omsætning skal gå direkte til Microsoft.

Han forudser desuden, at det touch-venlige operativsystem vil få alvorlige konsekventer, for det generelle udbud og salg af spil til pc'er, hvilket endvidere vil resultere i lukninger af flere high-end OEM-virksomheder.

Det er ikke fordi han har set sig fast på mus og tastatur, men han ligger vægt på at denne inputs-form har været stabil i 25 år, og selv om han syntes touch er lækkert til mobile enheder, så giver han det samlet set kun 10 år, før en ny og længerevarende interaktionsform tager over. Han ved ikke hvad det er, men det vil sandsynligvis blive en kombination af flere forskellige teknologier. Han er tydeligvis ikke begejstret for Microsofts hæsblæste satsning på et touch-interface, da langt de fleste Windows-brugere alligevel kun vil bruge mus og tastatur.

Læs hele interviewet på VentureBeat.


Kilde: Tom's Hardware US

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder