AfterDawn: Nyheder

Samsung dømt til at betale 6 mia. kroner i bøde

Skrevet af Michael Larsen @ 27.8.2012 11:21

Samsung dømt til at betale 6 mia. kroner i bøde

Retssagen mellem Apple og Samsung har nået sin konklusion og juryen har valgt at give Apple ret i sin anklage om, at Samsung skulle have kopieret deres teknologier og design på iPhone. Den koreanske elektronikgigant skal derfor overhænde en klækkelig pose penge til Cupertino virksomheden.
Hvis man skulle tro at det så var overstået mellem Apple og Samsung, kan man godt tro om. Samsung har, som forventet, meddelt at man har intention om at anke dommen, som ville kræve at virksomheden betaler Apple 1.051.000.000 dollars. En ikke helt ubetydelig sum, må man nu også konstatere. Beløbet kunne dog have været meget større. Apple havde gjort krav på en erstatning på 2.5 milliarder dollars (14,8 mia. kroner).

Apple fremlagde i sagen interne memoer og strategiske dokumenter, som gav en klar indikation af, at iPhone var stor inspirationsfaktor i Samsungs mobile udvikling. Samsung forsvarede sig blandt andet med, at Apple ikke kan have monopol på geometriske designs, såsom en rektangulær enhed med runde kanter. Virksomheden kaldte Apples erstatningskrav for "latterlig" og opfordrede juryen til ikke at tage Apples parti, da det ville undertrykke konkurrencen og i sidste ende gå ud over forbrugerne.Selvom seks milliarder kroner er mange penge, er der flere eksperter der vurderer, at det er penge godt givet ud for at kunne etablere sig som en af verdens allerstørste virksomheder. Men vi har som sagt ikke hørt det sidste i denne sag.


Kilde: Reuters

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder