AfterDawn: Nyheder

Apple præsenterer den hurtigere og tyndere 4" iPhone 5

Skrevet af Martin Graversen @ 12.9.2012 23:18

Apple præsenterer den hurtigere og tyndere 4" iPhone 5 Så kom dagen endeligt, hvor Apples administrerende direktør, Tim Cook, præsenterede den nye redesignede iPhone 5, og som forventet er den udstyret med en længere 4" skærm, en hurtigere A6-processer og 4G-LTE understøttelse i Europa.
Den første iPhone udkom i juni 2007, hvor den var med til at danne grundlag for dagens smartphonemarked. Apple har siden solgt mere end 400 millioner iOS-enheder, hvor på der gennemsnitligt er installeret mere end 100 apps. For første gang siden den oprindelige iPhone, ændrer Apple nu på både skærmens og USB-portens dimensioner.

Læs også: iOS 6 og en ny iTunes udkommer snart

Skærmen er vokset fra den traditionelle 3,5" til en mere aflang 4" skærm, med en opløsning på 1136x640 pixel. Skærmen og opløsningen beholder dermed den samme bredde, men i hovedmenuen er der nu plads til en ekstra række app-ikoner. Alle Apples egne apps, selv dem man har købt via App Store, understøtter allerede den ekstra lange skærm, mens gamle apps kører uden pixelfejl med sorte letterbox-barer i toppen og bunden.

Touchpanelet er modsat forgængerne integreret ind i skærmen, hvilket resulterer i et tyndere skærmpanel og et bedre billede. Apple garanterer en 44% bedre farvegengivelse, hvilket får den op den anerkendte sRGB-standard, og det reducere desuden genskin i sollys.Den nye iPhone 5's ydre er opbygget af glas og aluminium, hvor bagsiden hovedsageligt består af børstet aluminium, mens de sorte glasoverflader i bunden og toppen leder tankerne hen på, det nærmest ikoniske design af den originale iPhone. Telefonen er meget muligt den længste iPhone til dato, men det er på samme tid også den tyndeste og letteste. Den er 18 % tyndere og 20 % lettere, hvilket resulterer i en tykkelse på kun 7,6 mm og en kampvægt på sølle 112 gram.Telefonen understøtter endnu hurtigere trådløse standarder. Med HSPA+ kan den hente med op til 21 Mbps, med DC-HSDPA kan den nå op på 42 Mbps og med 4G-LTE topper den på op til 100 Mbps. Det vil med andre ord sige, at i visse tilfælde kan et LTE-signal opnå bedre downloadhastigheder end et almindeligt trådløst netværk. Telefonens trådløse signal er dog også blevet boosted, og med understøttelse af Dual-band 802.11n kan man teknisk set nå op på 150 Mbps.Med en højere opløsning og hurtigere netværkshastigheder, er det nødvendigt at skrue op for enhedens udregningshastighed. Det har Apple selvfølgelig taget højde for, med deres nye A6-processor, som sammenlignet med iPhone 4S'erens A5-chip har en både dobbelt så hurtig CPU og GPU. Den kan eftersigende indlæse hjemmesider 2,1x hurtigere og vedhæftede keynote-præsentationer 1,7x hurtigere. A6 er desuden 22 % mindre og dermed væsentligt mere energieffektiv.Læs også: Apple lancerer også en ny farverig 4" iPod Touch

Apple har oven i hatten forbedret telefonens batteritider, da man nu kan surfe på nettet via 3G i op til 8 timer og via Wi-Fi i op til 10 timer. Til sammenlign kan 4S'eren klare henholdsvis op til 6 og 9 timer.Ved første øjekast minder det nye iSight-kamera meget om forgængerens, men Apple har også her indført en række forbedringer. De er blandt andet blevet nød til at gøre selve optikken mindre, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Det nye kamera er desuden bedre, til at tage billeder i mørkere omgivelser, den har fået sin egen støjreducerende processor på A6-chippen, samt et kraftigere ydrelag af safirglas.Det nye kamera-app kan desuden tage panoramabilleder med sammenlagt op til 28 megapixel, og selv om ens motiv flytter sig eller man ryster lidt på hånden, kan man forvente en relativ præcis overgang imellem de sammensatte billeder.Det gamle USB-stik stammer fra iPod-familien, og det bredde 30-pins stik har efterhånden 9 år på bagen. Det er derfor blevet tid til en optimering og ikke mindst minimering af stikket. Apples nye bud på et USB-stik er 80 % mindre end forgængere. Apple kalder det nye 8-pins digitale stik for Lightning, og det skulle også være noget mere robust end forgængeren. Det betyder dog ikke, at man skal til at skifte alle ens eksisterende musikanlæg og dockingstationer ud, da Apple tilbyder en ny lille adapter, for et "beskedent" beløb selvfølgelig.

Den nye iPhone kommer også med et nyt headset, som vi beskriver nærmere i lanceringsnyheden om de nye iPods.Vi må desværre se langt efter en NFC-chip, micro-USB-kompatibilitet og trådløs opladning. Det lader heller ikke til, at det nye Lightning-stik understøtter USB 3.0. Apple byder generelt ikke på noget nyt og revolutionerende med iPhone 5, men man får til gengæld en finpudset smartphone, der er blevet bedre på så godt som alle tænkelige områder.

Læs også: Apple løfter sløret for en ny redesignet iPod nano

iPhone 5 kommer i både sort og hvid, men i modsætning til iPhone 4 og 4S, er den ydre aluminiumskant nu også farvelagt. Den nye iPhone kommer med 16, 32 og 64 GB, og den kommer prismæssigt til at koste det samme som 4S'erens eksisterende priser.Sidst men ikke mindst, udkommer iPhone 5 allerede fredag den 28. september i Danmark, og man kan meget snart forudbestille den fra de fleste større danske abonnementsudbydere.


Kilde: Apple

Forrige Næste  

Kommenter denne artikel

Hvis du endnu ikke har en AfterDawn.com konto, så bedes du indtaste dit brugernavn og e-mail adresse nedenunder. Et aktiveringslink vil blive fremsendt til dig.

Hvis du allerede har en AfterDawn.com konto, så log ind via det næste faneblad.

Log ind ved at anvende dit AfterDawn brugernavn eller din e-mail.
Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder