AfterDawn: Nyheder

Dansker er i international designfinale med intelligent ske

Skrevet af Martin Graversen @ 10.10.2012 19:36

Dansker er i international designfinale med intelligent ske Christopher Holm-Hansen, der til dagligt læser Design & Innovation på DTU, er blandt de ti heldige finalister i Electrolux Design Lab-konkurrence. Hans projekt er en intelligent madlavningsske, der kan smage på maden og komme med forslag til forbedringer.
Den elektroniske ske hedder Tastee, og ved brug af nano-smagsreceptorer kan den indsamle madens smagsnuancer, som via Bluetooth bliver sendt til en iPad. Det medfølgende App analyserer derefter informationerne og kommer med forskellige bud på, hvordan man kan forbedre madens smag.

1.200 designere verden over havde et indsendt et designprojekt til Electrolux Design Lab, og ud alle disse deltagere er Christopher en af de ti udvalgte finalister. Han er dermed også den første dansker, der er gået hele vejen til finalen, som i år bliver afholdt den 25. oktober i Milano. Førstepræmien indebærer ikke mindst æren, men også en check på € 5.000 ~ 37.300 kroner og et seksmåneders praktikophold i et af Electrolux' designcentre.

"For mange kan det være ganske udfordrende at vide, hvilke krydderier der passer sammen, hvad der får en ret til at smage rigtig godt, eller hvordan man får fremhævet en særlig smag i retten. Det kan Tastee hjælpe med. Det er vigtigt at forstå, at Tastee ikke smager for dig, men at den assisterer dig i at få maden til at smage, som du kan lide den – smag er jo subjektivt og kan ikke defineres som rigtig eller forkert. Med Tastee bliver du også selv en bedre kok,". Forklarede Christopher for Hørsholms lokalavis.

De øvrige ni finalister kommer fra Norge, Polen, Spanien, Mexico, Storbritannien, Brasilien, Australien, New Zealand og Kina. Du kan læse mere om Tastee og de andre ni designprojekter på Elctrolux.co.uk.Kilde: Hørsholm Lokalavisen

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder