AfterDawn: Nyheder

AMD i krise; virksomheden skal på skrump

Skrevet af Michael Larsen @ 21.10.2012 15:01

AMD i krise; virksomheden skal på skrump Jungletrommerne lød igen i sidste uge og rygter om massefyringer lå i luften inden virksomheden præsenterede sit regnskab for tredje kvartal. De grummeste rygter antydede, at AMD var tvunget til at fyre op til 30% af sine medarbejdere og skære yderligere kraftigt ned på sine udgifter. Helt så slemt ser det dog ikke ud til at være, men virksomheden er bestemt i en presset situation.
AMD har i det seneste kvartal lidt et tab på 900 millioner kroner. Et beløb som enhver kan se ikke er helt ubetydeligt. Administrerende direktør Rory Read har taget konsekvensen og har meddelt sine investorer, at man altså har tænkt sig at fyre 15% af medarbejderne og skære kraftigt ned på andre udgiftsposter.

"The PC industry is going through a period of very significant change that is impacting bot the ecosystem and AMD," sagde Rory i sin besked til pressen. "It is clear that the trends we knew would re-shape the industry are happening at a much faster pace than we anticipated. As a result, we must accelerate our strategic initiatives to position AMD to take advantage of these shifts and put in place a lower cost business model. Our restructuring efforts are designed to simplify our product development cycles, reduce our breakeven point and enable us to fund differentiated product roadmaps and strategic breakaway opportunities."Virksomheden er i en enestående position, idet de både danner et konkurrerende parløb med Nvidia på grafikkort-markedet og med Intel når det kommer til processorer. Uden AMD vil de to konkurrenter på deres respektive ekspertiseområder ikke have en kvalificeret modstander, som er med til at skabe innovation og presse prissætningerne, til gode for forbrugerne.

Som forbruger må man derfor håbe, at virksomheden er i stand til at få vendt skuden.


Kilde: Ars Technica

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder