AfterDawn: Nyheder

Apple lancerer en ny 7,9" iPad mini og opdaterer den originale

Skrevet af Martin Graversen @ 23.10.2012 22:43

Apple lancerer en ny 7,9" iPad mini og opdaterer den originale Tim Cook og hans afdelingsledere har her til aften afholdt endnu en af Apples nærmest legendariske lanceringsevents. Aftenens største nyhed er den nye koncentrerede 7,9" iPad mini, samt en hurtigere udgave af den originale 9,7" iPad med Retina-skærm, som nu kan køre på det danske 4G-netværk.
Den nye iPad mini er ikke udelukket en formindsket udgave af den originale iPad, da den på nogle områder har mere til fælles med den nye iPod Touch. Det gælder for eksempel den behandlede aluminiumsbagside, afrundede kanter og ikke mindst iPad minis utroligt tynde ramme.


Læs også: Ny 13" MacBook Pro har en opløsning på 2560x1600 pixel

Med en sølle kampvægt på 308 gram og en tykkelse på 7,2 mm, kombineret med den smalle ramme, kan man nemmere både holde og bruge den nye iPad mini med en hånd. Den vejer desuden under halv så meget som 4. generation iPad, og den er lige så tynd som en almindelig blyant.
Apple vil helst ikke gøre det besværligt for App-udviklere, så den nye 7,9" iPad mini kører med den samme 1024x768-opløsning som iPad 2. Apple har tilsyneladende også planer om at blive ved med at sælge iPad 2, som en billigere 9,7"-løsning til den nye 4. generation iPad med Retina-skærm.


Selv om skærmen på iPad mini kun er 0,9" større end Nexus 7, får man 35 % mere skærmareal, og da Android bruger en del af skærmen til navigationsknapper, kan man ifølge Apple se 49 % mere indhold i miniens webbrowser.


Hvis man er interesseret i en iPad mini, kan man forudbestille den fra den 26. oktober, men man skal først beslutte sig for, om den skal være hvid eller sort, om det skal være med eller uden 4G/LTE og om man har brug for 16, 32 eller 64 GB i lagerplads. Den koster fra 2.599 kroner.


Du kan se hele præsentationsvideoen for iPad mini på Apple.com.
4. Generation iPad er meget hurtigere


Apple lancerede også den nye 4. generation 9,7" iPad, som i bund og grund er identisk med den foregående Retina-udstyrerede iPad. Den har dog fået et par ikke helt ubetydelige opgraderinger. Den er først og fremmest udstyret med en ny A6X-processor, som har en dobbelt så god CPU- og grafik-performance. Apple lover dog stadig en batteritid på 10 timer.


Hvis man ikke er tilfreds med den halvsikre løsning med Apples Smart Cover, kan man nu købe et Smart Case, som både består af en Smart Cover-front og beskyttelse af hele bagsiden, uden at enheden bliver alt for tyk og klodset.


Den nye iPad er selvfølgelig også udstyret med Apples nye Lightning USB-port, og så koster den det samme som den forrige. Det er kun lidt over et halvt år siden, at Apple lancerede deres første iPad med Retina, så dem der allerede har investeret i den, må sidde med en halv bitter smag i munden.


Ikke desto mindre, hvis man gerne vil have den nye 4. generation iPad, kan man også forudbestille den fra den 26. oktober. Vi ved ikke om det kun gælder i USA, men det første parti af iPad mini- og 4. gen. iPad med Wi-Fi udsendes allerede fra den 2. november. Bemærk, de kommer begge i variationer med 4G/LTE-understøttelse til 3, Telia og Telenors netværk, men TDC bliver lige som med iPhone 5 holdt uden for LTE-kompatibiliteten.Siden lanceringen af den originale iPad fra 2,5 år siden, har Apple i øvrigt solgt mere end 100 millioner eksemplarer. Til sammenligning, solgte de i forrige kvartal flere iPads, end nogen anden pc-producent samlet set solgte af computere.

Læs også: Apple løfter også sløret for en tyndere iMac og en ny Mac mini

Se aftenens keynote i fuld længde på Apple.com. (Den bør snart komme online)


Kilde: Apple.com

Forrige Næste  
Det er ikke muligt at kommentere denne artikel.

Nyhedsarkiv

Abonnere på vores nyheder